Archieven

Dit bericht is 1330 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De laatste drie dagen van het jaar gaan stilletjes voorbij aan vuurwerkverkoper Ben Sloof (78). Ondanks het vuurwerkverbod en de nadering van de ‘vuurwerkvrije gemeente’, wil hij graag nog een paar jaar doorgaan.

“Het zou nu het 53ste jaar zijn dat we vuurwerk verkopen”, maakt Ben duidelijk in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Ruim 16.000 folders waren al gedrukt. Deze zijn direct doorgegaan naar de voetbal voor oud papier. De regering heeft aangegeven dat gedupeerden ruimhartig worden gecompenseerd. Tot nu toe mij bekend is dat we duizend euro krijgen. Alleen de folders kosten al het dubbele”, aldus een wat sip kijkende Sloof. Desondanks heeft hij begrip voor het landelijk besluit en wacht verdere berichtgeving af over de compensatie.

Contacten
Het is niet alleen de financiële kant van de zaak. De voorbereidingen en juist de driedaagse verkoop aan het einde van het jaar zijn nog belangrijker. “Juist die contacten en praatjes vind ik geweldig, december is wat mij betreft de mooiste maand”, glimlacht hij. Omdat de Gemeente Krimpenerwaard mogelijk allereerst gaat voor een ‘Illegaal vuurwerkvrij Gemeente’, biedt het voor Ben nog een aantal jaren mogelijkheden tot verkoop. Het liefst gaat hij nog twee jaar door tot hij tachtig is. Dan wil hij het overdragen aan zijn kinderen en kleinkinderen. Zoals een echte grootouder betaamt, heeft hij dan niet meer de organisatie en de verantwoordelijkheid. “Dan kan ik me met alleen de leuke dingen bezighouden”, knipoogt de nog altijd kwieke oud sportkleding verkoper.

Mooi
Ben is nog niet overtuigd dat we de komende jaren naar een centraal georganiseerd vuurwerk moeten toewerken. Hij heeft zijn bedenkingen of het handig is dat iedereen, al dan niet met een slok op, naar een bepaalde locatie moet gaan. Daarnaast zijn er te weinig mensen die gecertificeerd zijn om professioneel vuurwerk af te steken. “Mijn voorstel zou zijn om het illegale vuurwerk zoveel mogelijk uit te bannen en het veilige vuurwerk te laten blijven. Ik denk dat iedereen vuurwerk mooi vindt. Zodra er wat wordt afgeschoten in de lucht, gaan ze naar buiten om te kijken.”

Zaterdag 2 januari is Ben Sloof tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1330 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief