Archieven

Dit bericht is 2920 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In de commissievergadering van 18 januari stelde raadslid Marco Oudshoorn (VVD) vragen over het subsidiebedrag van 125.000 euro, dat aan het evenement Shakespeare in de Loet is toegekend. De antwoorden van wethouder Bening (D66) waren naar de mening van Oudshoorn ontoereikend en riepen alleen maar meer vragen op. Die vragen rezen ook bij de ChristenUnie Krimpenerwaard, waarna besloten werd, gezamenlijk uitgebreide schriftelijke vragen te stellen over de gang van zaken.

‘Shakespeare in De Loet’ moet op zaterdagavond 3 september uitgevoerd worden in het Loetbos bij Lekkerkerk, met meer dan honderd spelers, zangers, dansers en muzikanten. Onder hen professioneel acteur Leendert de Ridder (foto). Hij komt oorspronkelijk uit Krimpen aan de Lek en is onder andere bekend van de Mees Kees-films. Achter het kanocentrum moet hiervoor een groot rond speelvlak worden opgebouwd, met daaromheen tribunes.

De initiatiefnemers hebben de intentie om iedere twee jaar in het Loetbos een groot theaterstuk te organiseren.

“Dit kernen overstijgende project probeert zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Krimpenerwaard te stimuleren deel te nemen aan cultuur”, geven ze aan. “Verbinding tussen de kernen is het belangrijkste uitgangspunt. Maar ook van jong en oud, amateur en professional en van cultuur met onderwijs en welzijn.”

Rijksgelden
Het Rijk heeft voor de cultuursector gelden ter beschikking gesteld om de verliezen als gevolg van de coronapandemie tenminste gedeeltelijk op te vangen. VVD en ChristenUnie Krimpenerwaard wijzen erop dat lang niet alle verenigingen in de Krimpenerwaard betrokken zullen raken bij het genoemde evenement en liever in hun eigen kern weer actief willen zijn. Raadslid Cor Slob (ChristenUnie): “Een belangrijk voorbeeld is het Perkouws Feest, dat op dezelfde datum als het geplande evenement plaatsvindt en waarbij de verenigingen met minimale subsidie voor en met Berkenwoude een voor iedereen toegankelijk dorpsfeest organiseren.”

Hele Krimpenerwaard
Oudshoorn vult aan: “De coronagelden zijn bedoeld voor de hele Krimpenerwaard en niet voor één enkel evenement waar, volgens de organisatie, maximaal 2.000 mensen naartoe kunnen komen. Als je het geld over de verschillende verenigingen in de hele Krimpenerwaard verdeelt, kun je in alle kernen voor een veelvoud aan mensen leuke activiteiten organiseren. Dan hebben voor hetzelfde geld veel meer mensen een leuke dag of avond en kunnen verenigingen hun verliezen gedeeltelijk goedmaken.”

VVD en ChristenUnie benadrukken dat zij elk cultureel initiatief positief bekijken, maar dat 125.000 euro voor één evenement, waarbij lang niet de gehele Krimpenerwaard betrokken zal zijn, op één locatie, midden in een natuurgebied, niet de juiste keuze is.

Dit bericht is 2920 keer gelezen

Deel dit:

5 Reacties op VVD en ChristenUnie: 125.000 euro voor Shakespeare is teveel

 • Mooi initiatief !
  Maar hoe staat het met de uitgestelde activiteiten I.v.m. de bevrijding ?
  Dit zou toch ook Krimpenerwaard breed worden herdacht ?
  2 jaar geleden is alles vanwege de Corona uitgesteld tot……..

 • Het idee is leuk, maar wat wil de politiek eigenlijk, de Krimpenerwaard beter op de kaart zetten of de bewoners pleasen. Ik als restaurant eigenaar van het nabij legen restaurant voel geen enkele passie van de gemeente en Staatsbosbeheer dat we er gezamenlijk voor gaan. Leg je oor eens meer bij bewoners en ondernemers.
  Wat te denken van de parkeeroverlast. Nogmaals idee leuk maar praat met de ondernemers en bewoners.

 • Weer zo’n stom plan om geld over de balk te gooien, 125.000 euro voor een eenmalige voorstelling? Ook nog in een stiltegebied, als je je hond los laat lopen krijg je tegenwoordig een prent omdat de diertjes dan verstoord worden, maar nu wel dikke geluidsinstallaties, veel en grote logistieke bewegingen en allemaal mensen naar dat bos om 1 één avond het hele ecologische leven overhoop te gooien. Onbegrijpelijk dit, echt weer een D66 idee, slecht over nagedacht en geld over de balk smijten aan tentoonstellingen die alleen de eigen achterban leuk vindt. Goed voor de onderlinge verbinding jongens, lekker bezig 😕

 • Slecht idee zo’n voorstelling in het Loetbos, dit geldbedrag eerlijk verdelen onder meerdere culturele verenigingen en instellingen, o.a.Spomuza – Arto theater – zilvermuseum enz. Gewoon afschaffen dit Shakespeare project, en die ene tv acteur zegt mij helemaal niks.

 • Niet doen!!! En zéker niet in het Loetbos.
  De natuur daar verstoren moet je niet willen. Dat geld kan beter in een subsidiepot gaan waar alle culturele verenigingen een deel van kunnen krijgen.
  Zo geef je de cultuur een boost en daar is dat geld voor bedoeld.. Toch ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief