Archieven

Dit bericht is 1168 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De VVD in Krimpenerwaard is benieuwd hoe het staat met de vaccinatiegraad tegen corona in de gemeente Krimpenerwaard. “Ondanks de dalende besmettingscijfers, ook in onze regio, steeg het aantal besmettingen in Krimpenerwaard deze week. Kan een een lage vaccinatiegraad, veroorzaakt bijvoorbeeld uit principiële overwegingen, dit teweegbrengen of zijn er andere oorzaken?”, vraagt raadslid Marco Oudshoorn zich af.

De Krimpenerwaard heeft een vaccinatielocatie van de GGD in zalencentrum De Waard in Bergambacht. Regelmatig staan daar mensen in lange rijen te wachten tot ze naar binnen mogen, weet Oudshoorn. “Er zijn genoeg vaccinatieplekken, echter zijn er te weinig loketten om het administratieve deel voor de vaccinatie, af te wikkelen. Dit veroorzaakt dus wachtrijen van soms meer dan een uur.” Oudshoorn dringt bij het college van burgemeester en wethouders aan op aanpassing hiervan.

Tevens zouden er prikafspraken voor inwoners van Krimpenerwaard buiten de eigen gemeente worden gemaakt. “Inwoners die een digitale afspraak maken voor een vaccinatie, krijgen -soms- niet de keuze om in Bergambacht ingeënt te worden. Dat er alleen maar plaatsen buiten de Krimpenerwaard als vaccinatielocatie aangegeven worden.” Oudshoorn richting het college: “Kan dit veranderd worden?, want we hebben niet voor niets deze locatie juist voor onze inwoners ingericht.”

Dit bericht is 1168 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief