Archieven

Dit bericht is 2342 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De VVD in Krimpenerwaard is bezorgd over de ontwikkeling van het verkeersplan van buurgemeente Gouda. “Wat betekent dit voor de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard?”, vraagt raadslid Marco Oudshoorn zich af.

Het Goudse verkeersplan voorziet in het autoluw maken van de binnenstad. Er komen, als de plannen doorgaan, afsluitingen op de singels waardoor hier geen doorgaand verkeer meer mogelijk is.

Woordvoerder Machiel Kleingeld van vervoersmaatschappij Arriva schets een doemscenario voor de bussen als het verkeersplan wordt uitgevoerd. Het zal onder andere zorgen voor langere reistijden.

Oudshoorn: “Nu heeft de provincie onlangs een hoogwaardige R-Net verbinding tussen Schoonhoven en Gouda gerealiseerd. Dit om het openbaar vervoer te verbeteren en de reistijden drastisch omlaag te brengen. Bij de totstandkoming is de route door diverse wijken in Bergambacht en Schoonhoven opgeheven net zoals diverse haltes. Dit leidde tot enige onvrede onder onze inwoners. Door dit Goudse verkeersplan zou het voordeel van deze opheffing, namelijk een snellere reistijd, weer helemaal tot niet gebracht worden. Wij vinden dit onacceptabel.”

Oudshoorn vraagt verkeerswethouder Bert Bening om er bij Gouda op aan te dringen om de Fluwelen- en de Blekerssingel open te houden voor de R-Net verbinding Gouda-Krimpenerwaard.

Dit bericht is 2342 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief