Archieven

Dit bericht is 1469 keer gelezen

SCHOONHOVEN – VVD in de raad van Krimpenerwaard is niet te spreken over het nieuwe parkeerbeleid op het Doelenplein in Schoonhoven. Waar eerst alleen voor de middenvakken een parkeertijd van een uur van kracht was, geldt dit nu voor het hele Doelenplein.

VVD-raadslid Marco Oudshoorn vraagt de verantwoordelijk wethouder om de maatregel per direct op te schorten en met alle betrokkenen in overleg te gaan. Oudshoorn: “Het is echt onbegrijpelijk dat deze maatregel zomaar uit de lucht komt vallen. Zonder overleg, zonder enige inspraak van betrokkenen. Zaterdag heb ik op de Dam campagne gevoerd en met veel inwoners gesproken. Dit onderwierp kwam regelmatig naar voren.”

Oudshoorn wil van de wethouder weten waarom het parkeerbeleid veranderd is en wat de reden is dat de inwoners van de binnenstad niet betrokken zijn bij deze besluitvorming. “Participatie is toch heel belangrijk? Deze verandering heeft grote gevolgen voor de inwoners. Het Doelenplein is voor velen het enige parkeerterrein hier.”

Volgens de VVD’er is de BIZ Centrum Schoonhoven (voorheen de winkeliersvereniging) niet gekend in deze plannen. “Terwijl deze maatregel ook hen direct aan gaat. In een uur kan je niet even rustig winkelen. Dus deze maatregel kan tot omzetverlies lijden.”

Vervolgens: “Ook voor het Zilvermuseum, waar de gemeente Krimpenerwaard terecht veel in investeert, is deze maatregel desastreus. In een uur is het museum niet te bezichtigen en veel bezoekers zijn al wat ouder en kunnen niet op P1 of P2 bij Buiten de Veerpoort parkeren. De directeur van het museum liet al weten dat dit de doodsteek is voor het Zilvermuseum.”

Dit bericht is 1469 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief