Archieven

Dit bericht is 4510 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De VVD in de raad van Krimpenerwaard wil van het college weten hoe het met de hygiëne is gesteld op basisschool De Vlieger. Aanleiding is de uitbraak het besmettelijke hepatitis A-virus op de Schoohovense school.

“Het virus wordt overgedragen van mens op mens en zit in de ontlasting”, weet raadslid Marco Oudshoorn. “Blijkbaar is op de school een en ander niet geheel goed gegaan qua hygiëne. Wij weten dat Onderwijs Primair de verantwoordelijkheid draagt maar wij als raad zijn mede verantwoordelijk voor de gezondheid van onze inwoners.”

De VVD vraagt de verantwoordelijk wethouder onderzoek te laten doen naar hoe deze uitbraak mogelijk is geweest.

“Het schijnt dat in sommige lokalen de leerlingen niet op het toilet, maar in de klas hun handen moeten wassen omdat het teveel spettert in het toilet. Mogelijk is dit de oorzaak”, aldus Oudshoorn. “Volgens de GGD ligt ‘de bron van de besmettingen’ in het buitenland. Wij zijn benieuwd wat daar precies mee wordt bedoeld.”

Voorts wil Oudshoorn van het college weten hoe het schoonmaken van lokalen en toiletten geregeld is op De Vlieger en wie daar controle op houdt. “Ook van andere scholen in onze gemeente zijn er signalen dat regelmatig zaken niet op orde zijn zoals lege zeepdispensers en het ontbreken van papieren handdoekjes.”

Dit bericht is 4510 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief