Archieven

Dit bericht is 3474 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft in meerderheid een motie aangenomen waarin burgemeester Roel Cazemier wordt gevraagd om met voorstellen te komen voor een vuurwerkverbod.

Het voorstel om vanaf de jaarwisseling van 2022/2023 geen vuurwerk meer in Krimpenerwaard toe te staan, ingediend door SGP en D66, werd met 18 stemmen voor en 13 stemmen tegen aangenomen in de raadsvergadering.

“Waar het Rijk niet in staat is om hiervoor een besluit te nemen, moeten we in Krimpenerwaard voortgang maken”, aldus SGP-fractievoorzitter Jan-Willem van der Ham. “Een verbod is goed voor het milieu, voor de gezondheid, voor de veiligheid, voor het dierenwelzijn én voor de portemonnee.”

“Dit is de betutteling ten top”, aldus VVD’er Pascal Zuijderwijk. Zijn fractie stemde voltallig tegen. “Een totaalverbod op het afsteken van vuurwerk gaat veel te ver, bovendien is een vuurwerkverbod in de gemeente niet uitvoerbaar, zonder een landelijk verbod. Zolang de verkoop van vuurwerk landelijk is toegestaan, is het zijn van een vuurwerkvrije gemeente niet logisch.”

De VVD noemt vuurwerkvrije zones een goede oplossing om overlast (verder) tegen te gaan. Ook in de gemeente Krimpenerwaard worden ieder jaar specifieke locaties aangewezen als vuurwerkvrije zones. Inwoners kunnen zelf ook een vuurwerkvrije zone aanvragen.

Burgemeester Cazemier vraagt om het realisme in oog te houden. “Ik ben bereid om meer maatregelen te nemen dan in het plan van aanpak is aangegeven, maar om een vuurwerkvrije gemeente te worden zit er niet in. Ik vind draagvlak van belang, reële regels en handhaafbaarheid. We moeten niet toe naar een situatie waarbij regels massaal worden overtreden.”

Cazemier wijst ook op de vuurwerk-verkooppunten en -opslagpunten in de gemeente. “Bij een vuurwerkvrije gemeente is hun toekomst in een keer weg.”

“De weg om te komen tot minder vuurwerk is ingezet, maar hou het reëel.”

Dit bericht is 3474 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op VVD: ‘Vuurwerkverbod is betutteling ten top’

  • Veel aandacht voor de tegenstem van één partij. Wat waren de argumenten van de meerderheid van de raad en waarom worden die niet genoemd? Partijdigheid van RTV?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief