Archieven

Dit bericht is 1218 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De VVD in de raad van Krimpenerwaard verbaast zich erover dat varend ontgassen door schepen is toegestaan op het stuk Lek tussen Ammerstol en Schoonhoven.

Dit wordt duidelijk uit een kaart van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Inspectie Leefomgeving en Transport met trajecten waar varend ontgassen is toegestaan. “Op de kaart zijn hele stukken van de Lek rood weergegeven”, zegt VVD’er Marco Oudshoorn. “Daar mag niet ontgast worden. Echter is het stuk tussen Schoonhoven en Ammerstol groen weergegeven. Daar is varend ontgassen wel toegestaan.”

Bij ontgassen ruimen schippers restanten van de lading op door ze in de buitenlucht te laten verdampen. Oudshoorn: “Door de meestal zuidwesten/westen wind hebben Schoonhoven, Ammerstol en de bewoners langs de Lekdijk er mogelijk snel last van. Getuige ook de vele gasmeldingen door inwoners die 112 belden waardoor de brandweer werd gealarmeerd om te meten. Vaak werd er niets meer gemeten en was de gaswolk al door de lucht verspreid.”

Oudshoorn stelt dat Volgens provinciale wetgeving varend ontgassen verboden is. Waarom is het op dit stuk wel toegestaan?, vraagt hij zich af. “Dit geeft veel verwarring.” De VVD vraagt het college van Krimpenerwaard er bij het ministerie op aan te dringen om het stuk tussen Schoonhoven en Ammerstol aan te passen, zodat daar varend ontgassen ook duidelijk verboden is en dus op de kaart rood te kleuren.

Foto is ter illustratie.

Marco Oudshoorn kwam vrijdagmiddag aan het woord in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. Luister hieronder het gesprek terug.

Interview Marco Oudshoorn - ontgassen     

Dit bericht is 1218 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief