Archieven

Dit bericht is 1259 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Burgemeester Pauline Bouvy – Koene en Wethouder Irma Bultman zijn vrijdag 9 december de hele dag op stap geweest door de Krimpenerwaard om 11 vrijwilligersprojecten te waarderen met een cheque en de vrijwilliger van het jaar te benoemen. 

Met de waarderingsprijzen toont het college haar waardering richting de vele vrijwilligers en vrijwilligersinitiatieven in onze gemeente. Elke vrijwilligersorganisatie kreeg de kans een project te nomineren. Het thema van dit jaar is: “Sterk Vrijwilligerswerk, samen de schouders eronder”.


15:10 uur

Tafeltje Dekje, WelZijn Krimpenerwaard
De toegewijde en enthousiaste vrijwilligers van WelZijn Krimpenerwaard zorgen er drie keer per week voor dat klanten die zelf niet meer hun eten kunnen regelen hun maaltijd bezorgd krijgen. De vrijwilligers hebben aandacht voor de mensen, houden een praatje en een oogje in het zeil. Het werk gaat altijd door, in 6 wijken in de gemeente. Zelf in coronatijd stopten de vrijwilligers niet met het bezorgen van de maaltijden. 


14:30 uur

Vrijwilliger van het Jaar 2022: Gert van Eckeveld uit Schoonhoven
Gert van Eckeveld uit Schoonhoven mag zich Vrijwilliger van het Jaar 2022 noemen! Gert is coördinator van stichting Hulp Oost Europa. Toen de Dagopvang voor Oekraïners in de Ark in Schoonhoven werd opgericht, had hij een coördinerende functie. Daarnaast is Gert betrokken bij Tafeltje Dekje en is hij onder andere als hulpkoster actief binnen de Hervormde Gemeente Schoonhoven. Het afgelopen jaar is Gert meerdere keren naar Oekraïne gereisd om vluchtelingen op te halen. Zijn bewogenheid voor Oekraïense vluchtelingen is indrukwekkend te noemen! Gert kreeg uit handen van de Burgemeester de Vrijwilliger van het Jaarbokaal en de Krimpenerwaardspeld.


14:25 uur

Dagopvang Oekraïne in De Ark
Toen in het voorjaar de oorlog in Oekraïne uitbrak, vonden vluchtelingen in De Ark in Schoonhoven een veilig onderdak. Veel vrijwilligers boden de Oekraïense gasten een warm welkom. Oekraïners konden elkaar ontmoeten, kleding en speelgoed ophalen, eenvoudige taallessen volgen en er was ook een kinderclub. Tot de zomervakantie was De Ark alle werkdagen open. Nu neemt de ontmoetingsgroep van Krimpenerwaard Intercultureel dit werk weer over. Er zijn vriendschappen ontstaan en ervaringen opgedaan. Een mooie periode in een minder mooie tijd!


14:00 uur

VluchtelingenWerk Krimpenerwaard
De vrijwilligers van VluchtelingenWerk begeleiden de statushouders vanaf het moment dat zij in onze gemeente een woning krijgen toegewezen. Twee jaar lang worden ze begeleidt door de vrijwilligers. Zo wordt de statushouder wegwijs gemaakt in zijn nieuwe woonplaats en begeleid in het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. De vrijwilligers komen allemaal uit de gemeente. Hierdoor zien ze waar de bewoners van de Krimpenerwaard voor staan, namelijk: er voor elkaar zijn en ‘samen de schouders eronder’!


13:45 uur

Team Krimpenerwaard beklimt de Alpe d’HuZes
Vanaf 2018 vormen de vrijwilligers van ‘Team Krimpenerwaard beklimt de Alpe d’HuZes’ elk jaar een team. Grote acties als de restaurantactie, de sport-/spinningmarathons en de wijnactie worden jaarlijks gehouden. Met dit sportieve evenement probeert het team de verbinding onder de inwoners van de Krimpenerwaard te realiseren en daarmee geld ophalen voor onderzoek naar kanker. Het prijzengeld houdt het team dan ook niet voor zichzelf, maar gaat naar KWF Kankerbestrijding!


13:15 uur

Wandelclub Slothoven, Zorgpartners Midden-Holland
Iedere maandagmorgen gaan vrijwilligers van Zorgpartners Midden-Holland wandelen met de rolstoelgebonden bewoners van Slothoven. De verpleeghuisbewoners kunnen zo genieten van de buitenlucht, de omgeving en de sociale contacten. Daarnaast wordt ook lief en leed gedeeld. Een van de vrijwilligers van de wandelclub vertelt: “Door het vrijwilligerswerk bij de wandelclub ben ik me onderdeel van Bergambacht en Slothoven gaan voelen”.


12:10 uur

Kledingbank Lekkerkerk
De vrijwilligers van de Kledingbank Lekkerkerk zetten zich in voor de inwoners in de Krimpenerwaard die het, om welke reden dan ook, financieel moeilijk hebben. Deze inwoners kunnen naar de Kledingbank Lekkerkerk om gratis kleding, kleine huishoudelijke spullen, speelgoed en soms ook houdbare producten mee te nemen. De vrijwilligers staan met hart en ziel klaar voor de mensen die zelf geen geld hebben om kleding te kopen.


11:45 uur

KinderBevrijdingsEvent, Stichting Nationale Feestdagen Ouderkerk
Door de fantastische medewerking van de gemeente, bedrijven en vrijwilligers heeft de stichting Nationale Feestdagen Ouderkerk het voor elkaar gekregen om binnen 7 weken een KinderBevrijdingsEvent te organiseren. De ouders, kinderen en de buurtbewoners hebben genoten van de bevrijdingsmaaltijd, een presentatie over het gedenkmonument op het plantsoen door de historische vereniging, een openluchtbioscoop, de Hollandse spelletjes en een kinderdisco.

Kinderbevrijdingsevent     

11:15 uur
Radioverslaggever Gert van den Berg reist vanmorgen mee met de burgemeester en wethouder op de waarderingstour. Vanmorgen vroeg hij aan een medewerker van de gemeente wat de tour precies inhoudt.

Waarderingstour 2022     

10:45 uur

Herstart Oranjevereniging Haastrecht
De Oranjevereniging dreigde te verdwijnen uit de kern Haastrecht. Gelukkig is een geheel nieuw bestuur opgestaan met bestuursleden die het belangrijk vinden dat deze vereniging in Haastrecht blijft bestaan. Hierdoor is een herstart mogelijk. Samen zetten ze de schouders eronder en zetten ze het mooie werk voort!

Oranjevereniging Haastrecht     

10:20 uur

Gezamenlijk eten voor alleenstaanden, Hervormde en Gereformeerde Kerk van Haastrecht
Al ruim 20 jaar wordt vanuit de kerken in Haastrecht elke eerste vrijdag van de maand een maaltijd verzorgd voor alleenstaanden. Tegenwoordig zijn er wel 32 gasten en 5 vrijwilligers die in de voorzaal van de Gereformeerde kerk voor maar €5,- een driegangenmenu krijgen voorgeschoteld. 

Het organiseren van de maandelijkse maaltijden voor alleenstaanden is een intensieve taak die veel voorbereiding en nazorg kost. 


10:00 uur

Langjarige inzet vrijwilligers Vlister Openluchtbaden
De vier vaste vrijwilligers van stichting Vlister Openlucht Baden: Jan Molenaar, Ton Faaij, Gijsbert Rietveld en Theo Moons zetten zich al jaren in om de zwembaden Ons Polderbad in Stolwijk en Natuurlijk De Loete in Haastrecht in stand te houden. Nu geven zij het stokje over aan nieuwe vrijwilligers. Gelukkig niet nadat ze eerst actief gezocht hebben naar opvolgers. Hun belangeloze inzet voor de gemeenschappen in de kernen Haastrecht, Stolwijk en Vlist verdient bijzondere waardering.


09:30 uur

PolderKolderKwis 2022
De PolderKolderKwis is de jaarlijkse dorpskwis voor de inwoners van Berkenwoude. De  PolderKolderKwis boort creativiteit aan en zorgt ervoor dat de dorpsbewoners met elkaar samenwerken. De avond staat vooral in het teken van verbinding en sociale cohesie. Gedurende het jaar zijn alle potentiële deelnemers extra alert op de gebeurtenissen in en om Berkenwoude (want er kan wel eens een vraag over gesteld worden…)

Polderkolderkwis     

Dit bericht is 1259 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief