Archieven

Dit bericht is 1244 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Rijkswaterstaat waarschuwt voor een hogere waterstand dan normaal in de komende uren. Langs de kust wordt harde tot stormachtige wind verwacht in combinatie met springtij. Hierdoor zal ook het water in de Lek en de Hollandsche IJssel de komende uren stijgen.

Het hoge water in de rivieren kan er vooral voor zorgen dat een aantal buitendijkse gebieden onder water komt te staan. “Wij adviseren bewoners en bedrijven van panden in deze gebieden om alert te zijn”, laat de gemeente Krimpenerwaard weten.

“De verwachting is dat om 18.00 uur vanavond de piek wordt bereikt”, meldt het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. “Na die tijd zal het weer langzaam gaan afnemen. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten. Zo hebben wij een extra ronde gelopen over de dijken en kades om te controleren of alles in orde is.”

Sluiting Hollandsche IJsselkering
Rijkswaterstaat sluit woensdag de Hollandsche IJsselkering. “De kering bij Krimpen aan den IJssel beschermt onder andere het laagstgelegen deel van Nederland”, zegt het hoogheemraadschap. De Zuidplaspolder ligt op 6.76 meter onder NAP. Na de piek in hoog water, gaat de kering weer open. De sluis in Schoonhoven was al dicht vanwege het stormseizoen.

“Het is niet heel bijzonder dat dit zich nu afspeelt. Het stormseizoen loopt van oktober tot april. Hoger water in de rivieren is vrij normaal voor deze tijd van het jaar”, legt het hoogheemraadschap uit. “Voor ons is het hoge water van vandaag niet heel spannend, maar we houden het uiteraard wel goed in de gaten.”

Dit bericht is 1244 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief