Archieven

Dit bericht is 918 keer gelezen

kerstverhaal2

(Foto’s: Janet de Graas/aangeleverd)

HAASTRECHT – In Haastrecht was er vrijdag voor de derde keer een kerstwandeling met live scènes uit het Kerstevangelie. Het was opnieuw een bijzondere ervaring. Net voor de start hield het op met regenen, maar het stormde flink, maar dat weerhield mensen niet om mee te lopen. Versierd met grote en kleine lichtjes en lantaarns gingen de mensen op pad.

Meer dan vierhonderd mensen meldden zich bij de start en genoten van de tocht, die begon bij de Liezeborgh, waar de situatie in het land Israel geschetst werd. Romeinse bezetting, verplichte volkstelling en vernederingen door de Romeinse soldaten.

Gelukkig waren er goede soldaten die de mensen de weg wezen naar Nazareth, waar flink werd geroddeld over Maria, die zwanger was en nog niet getrouwd. Daarna zagen we Jozef in de timmermanswerkplaats. Hij was niet met zijn gedachten bij zijn werk en sloeg op zijn duim. Toen vertelde hij zijn baas over alles wat hem overkomen was, Maria zijn verloofde zwanger, een droom waarin God tegen hem zei dat het kindje dat Maria verwachtte van de heilige geest was. Daarna zagen we Maria die aan het pakken was voor de reis naar Bethlehem vanwege de volkstelling.

181221 kerstwandeling-8

Gelukkig had Jozef, omdat ze als moeder in verwachting niet dat hele eind kon lopen, een ezel geregeld die buiten stond. De kinderen waren dol op het dier en hij heeft veel aaien gehad.

Toen bleek dat de herberg vol was, kwamen de wandelaars terecht in de stal, waas Jozef, Maria en het kindje in de kribbe, vertelden over hun reis en de geboorte. Na een muzikaal intermezzo ontmoeten de deelnemers de wijzen of de drie koningen, die naast hun kameel stonden en koning Herodus, die boos was, omdat de wijzen een koningskind zochten en dat kon niet, want hij was de koning. Gelukkig zagen de wijzen de ster en wisten ze welke kant ze op moesten op weg naar het koningskind dat de wereld kwam redden.

181221 kerstwandeling-7

Tenslotte vertelde de vrouw van een herder wat haar man de nacht waarin de Redder geboren was had meegemaakt, toen hij op de schapen paste en nodigde ze iedereen uit om dit verhaal van hoop en toekomst net als haar man en de andere herders te blijven doorvertellen opdat iedereen vrede en liefde zal ondervinden.

Na de tocht was er chocomel en glühwein en kon een ieder gezellig napraten en het leven delen.

Naast de deelnemers zongen er mensen in koren en zanggroepen en werkten er achter de schermen veel vrijwilligers en toneelspelers mee. Bij elkaar waren er dus ruim 500 mensen betrokken om het oude verhaal van de geboorte van Jezus mogelijk te maken, uit te beelden of te beleven.

kerstverhaal1

181221 Kerstwandeling-4

Dit bericht is 918 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief