Archieven

Dit bericht is 871 keer gelezen

penningKRIMPEN A/D IJSSEL – Janine Nauta is bij haar afscheid als directeur van het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel onderscheiden. Uit handen van wethouder Kirsten Jaarsma ontving ze vrijdag de gemeentelijke Burgemeester W. van Waningpenning.

Nauta was 24 jaar directeur van het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard. In deze periode heeft zij het streekmuseum opgebouwd tot een museum wat bekend staat in de Krimpenerwaard en regio.

Naast de dagelijkse leiding van het museum, zette Nauta zich in voor tal van regionale netwerken. Voorbeelden hiervan zijn onder anderen het educatief project ‘Reisgids door de Krimpenerwaard’, de tentoonstelling ‘Eenheid en Verscheidenheid’ en de gezamenlijke promotiecampagne ‘Museactie’ van vier musea in de regio.

Haar inzet en verantwoordelijkheidsgevoel bleek ook bij de overdracht naar het nieuwe, huidige Krimpense college waar zij via een brief aandacht vroeg voor het thema ‘Samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard op het gebied van erfgoed, cultuurhistorie en cultuurtoerisme van de gehele Krimpenerwaard’.

Dit bericht is 871 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief