Archieven

Dit bericht is 601 keer gelezen

REGIO – Wil jij iets kleins of iets groots betekenen voor een ander? Gezelschap, een luisterend oor of misschien financiële hulp? Ontdek het bij de Meet & Greet van Humanitas Midden-Holland op dinsdagavond 1 november in de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20) in Gouda.

Iedereen die iets wil betekenen voor een ander kan terecht bij de Meet & Greet van Humanitas Midden-Holland. Of je nu een uurtje in de week hebt om op huisbezoek te gaan of dat je een ouders en kinderen in een scheiding wil begeleiden, Humanitas is op zoek naar jou. “We zien het als een tandem,” vertelt Marie-Louise van Muijen van Humanitas. “De vrijwilliger zit achterop en geeft wat extra ondersteuning, maar de deelnemer zit aan het stuur.”

Humanitas Midden Holland is actief in Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Bodegraven, Gouda, Gouderak, Haastrecht, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerbrug aan den Rijn, Nieuwerkerk Ad IJssel, Ouderkerk aan den IJssel, Reeuwijk, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist, Waarder, Waddinxveen en Zevenhuizen Zh

Wat kun je verwachten?
Tijdens de Meet & Greet kunnen bezoekers op een toegankelijke manier ontdekken wat de vrijwilligers van Humanitas allemaal doen. Eerst is er een spel om de organisatie beter te leren kennen. Zo is het belangrijk als vrijwilliger om te weten dat de hulp die we bieden tijdelijk is en dat van de hulpvrager wordt verwacht dat die ook zelf aan de slag gaat. “Als vrijwilliger geef je het gereedschap waarmee iemand zelf weer verder kan,” legt Marie-Louise uit. “Het contact is meestal een half jaar tot 9 maanden. Daarin probeer je iemand bijvoorbeeld een stap te laten zetten in taalvaardigheid, een een vaste structuur te bieden met activiteiten om mensen te ontmoeten of een deelnemer heeft  zelf weer meer grip gekregen op de financiën.”

Na het spel volgt een presentatie van de vier thema’s van Humanitas: Samen Optrekken,Taalvaardigheid, Hulp bij Geldzaken en de Begeleide OmgangsRegeling (BOR) voor ouders en kinderen bij een echtscheiding. Vervolgens kunnen bezoekers in twee speeddaterondes meer te weten komen over deze onderwerpen. “Je kunt vrijwilligers, coördinatoren of bestuursleden alle vragen stellen die je wilt. Bijvoorbeeld wat het helpen zo leuk maakt, of het moeilijk is en hoe het proces precies in zijn werk gaat.”

Je kunt ook meer informatie krijgen over de begeleiding vanuit Humanitas. Vrijwilligers worden namelijk ondersteund met coaching en kunnen cursussen volgen via de Humanitas Academie. Marie-Louise: “Je stopt er energie in en daar krijg je ook wat voor terug.”

Aanmelden
Wil jij iets betekenen voor een ander? De Meet & Greet start op dinsdagavond 1 november om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Meld je aan op  www.humanitas.nl/midden-holland of mail naar midden-holland@humanitas.nl

Dit bericht is 601 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief