Archieven

Dit bericht is 437 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Medewerkers van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaan op 1 maart de Lekdijk inspecteren. In totaal zal 55 kilometer Lekdijk in Amerongen, Wijk bij Duurstede, Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik en Schoonhoven te voet worden gecontroleerd.

Ze lopen die dag alleen of in tweetallen over de weg en over het buitentalud (aan de rivierzijde) en op sommige plekken over het binnentalud van de dijk. Ze dragen herkenbare reflecterende bedrijfskleding om goed zichtbaar en herkenbaar te zijn op de dijk.

Voorjaarsinspectie van de Lekdijk
De Lekdijk wordt tweemaal per jaar te voet geïnspecteerd, in het voorjaar en het najaar. Bij de voorjaarsinspectie is er extra aandacht voor mogelijke schade door drijfvuil als gevolg van hoogwater.

De waterschapmedewerkers bekijken onder andere of de grasmat van de dijk in orde is, of en waar scheuren of verzakkingen zijn, of en waar drijfvuil ligt en of en waar op een andere manier de werking van de waterkering wordt beïnvloed.

Noordelijke Lekdijk
Op basis van de resultaten van deze inspectie neemt het waterschap maatregelen om de conditie van de dijk weer in orde te maken. De inspectie van de Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven neemt één dag in beslag en duurt van 8.00 tot ca 16.00 uur. De inspectie kan worden uitgesteld bij erg slecht weer.

De noordelijke Lekdijk beschermt een groot deel van Utrecht en de Randstad tegen overstromingen. De kans dat de dijk doorbreekt is klein, maar de gevolgen zijn groot. Daarom moet de dijk in goede conditie zijn.

 

Dit bericht is 437 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief