Archieven

Dit bericht is 511 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft zich hersteld na de nederlaag van vorige week tegen Sparta. Op bezoek bij FC Binnenmaas pakte de ploeg van Richard van Cappellen de volle buit: 1-2.

Door de afwezigheid van Christian Schrader kreeg Lukas Bos een basisplek in de spits. Ruben Slooff startte vanaf de linkerkant. Lukas Bos liet zich vanaf het begin meteen zien. Binnen het kwartier was hij al drie keer betrokken bij een doelpoging. Ook Ruben Slooff (kopbal) kreeg in die periode de kans om de score te openen.

Spirit was de betere ploeg. Op een counter van de thuisploeg na was het de Ouderkerkse ploeg dat het spel maakte. Het kwam dan ook volledig verdiend op voorsprong door een doelpunt van Lukas Bos. Lang konden de geel-witten niet genieten van de voorsprong. Door onzorgvuldigheid in de Spirit defensie profiteerde FC Binnenmaas en gingen beide ploegen met een gelijkspel op het scorebord de rust in.

Tweede helft
In de tweede helft hetzelfde beeld als voor de theepauze. FC Binnenmaas hield hoop en kwam er af en toe goed uit, maar de grotere kansen waren voor Spirit. Tjerk de Kogel schoot voorlangs en Timme van Hof dacht raak in te koppen. De scheidsrechter vond van niet, dus bleef de 1-1 voorlopig op het scorebord.

Een kwartier voor tijd kreeg Robbin Brouwer de bal mee en met een prachtig schot zette hij Spirit op 1-2 en werd daarmee uiteindelijk de match winner.

Stand
Sparta, dat vóór deze speelronde koploper was, kwam niet in aktie en zakte naar de derde plaats. De nieuwe koplopers zijn nu Alexandria’66 en Strijen. Zij hebben echter wel twee verliespunten meer dan Sparta door hun gelijke spelen tegen respectievelijk SVS (3-3) en Heinenoord (2-2). Spirit staat nu op de vierde plaats met één punt achterstand. Met hetzelfde aantal punten volgen Heinenoord en VVGZ, dat met 1-0 won van Neptunus-Schiebroek.

Onderin, waar aan het einde van het seizoen twee ploegen rechtstreeks degraderen en drie ploegen nacompetitie moeten gaan spelen, staan FC Binnenmaas en Slikkerveer nog met nul punten. Daarboven met één punt staat SVS. Hillegersberg staat ook op één punt, maar heeft zijn vrije speelronde al achter de rug en heeft dus een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week staat voor Spirit de thuiswedstrijd tegen VVGZ op het programma.

Wedstrijdverslag: Eric de Vendt
Foto: René Bitter 

Dit bericht is 511 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief