Archieven

Dit bericht is 444 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit beleefde zaterdag een makkelijke middag. Op het koude sportcomplex in Ouderkerk wonnen de geel-witten vrij gemakkelijk met 4-1 van Strijen. De bezoekers maakte het de thuisclub ook niet echt moeilijk.

Zodoende kon de ploeg van Richard van Cappellen meer uit hun vormcrisis kruipen. Waar afgelopen weken diverse spelers onder hun maat presteerden, werden er nu betere cijfers behaald. Het spel was niet optimaal, maar een stijgende lijn was zeker zichtbaar. Spirit controleerde de wedstrijd, creëerde mogelijkheden en gaven nauwelijks kansen weg.

Dat laatste deed Strijen daarentegen wel. Na bijna twintig minuten spelen profiteerde Lukas Bos daarvan en zette Spirit op voorsprong. Hij kreeg daarbij de primeur de eerste doelpuntenmaker te zijn die werd afgebeeld op het gloednieuwe scorebord, dat zaterdag officieel in gebruik werd genomen.

Gelijke hoogte
Ondanks dat Spirit de wedstrijd in handen had, kwam Strijen via een kopbal uit een corner toch op gelijke hoogte (1-1). Nog voor rust was het weer Lukas Bos die doel trof. Tjerk de Kogel ging over de rechterkant goed door. Zijn voorzet kon simpel ingetikt worden door de spits: 2-1.

Kort na rust werd de wedstrijd op slot gezet. Een mooie aanval, via diverse spelers van Spirit werd uiteindelijk door Ruben Slooff omgezet in een doelpunt (3-1). In het laatste kwartier kreeg de aanvaller de bal op een presenteerblaadje afgeleverd door de Strijense doelman. Hij omzeilde de sluitpost en kon zijn tweede doelpunt op zijn naam zetten (4-1).

Winterstop
Door de nederlaag van Strijen komt de ploeg uit de Hoekse Waard steeds verder in de problemen. Het zag Slikkerveer (2-2 tegen Neptunus-Schiebroek) een puntje inlopen en Hillegersberg, dat verrassend gelijkspeelde (2-2) bij Sparta, een punt uitlopen. SVS blijft laatste (3-2 nederlaag bij Pelikaan). Strijen, FC Binnenmaas en Hillegersberg staan met de winterstop voor de deur op de drie nacompetitie-plaatsen.

Sparta blijft, ondanks het gelijke spel, koploper en is winterkampioen. Nieuwerkerk (0-3 winst bij FC Binnenmaas) en VVGZ (2-2 bij Alexandria’66) staan nu tweede en derde. Spirit volgt op vier punten achter Sparta en één punt achter VVGZ en Nieuwerkerk. Na de winterstop staat de wedstrijd Spirit tegen Nieuwerkerk op het programma. Maar voor die tijd gaat Spirit eerst nog naar Spanje, waar het vijf dagen op trainingskamp gaat in Torremolinos.

Door: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 444 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief