Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1069 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Aan de intocht van Sinterklaas in Krimpen aan de Lek doet dit jaar weer een glutenvrije Piet mee. Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten.

In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet vanwege kruimels op de handschoenen.

De Glutenvrije Piet – een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) – is zaterdagmiddag 16 november in Krimpen aan de Lek is te herkennen aan een schort met het logo en een groen ‘I love glutenfree’ tasje.

Kinderen met een glutenintolerantie kunnen op de website van de NCV een tekening downloaden om een vlag te maken. Met de vlag herkent de Glutenvrije Piet de kinderen. De pepernoten die de Glutenvrije Piet bij zich heeft, worden vooraf met zorg verpakt in kleine plastic zakjes, zodat er geen kruisbesmetting met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

De vrijwilligers van de NCV zijn op dit moment bezig om in veel gemeenten een Glutenvrije Piet mogelijk te maken.

Dit bericht is 1069 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief