Archieven

Dit bericht is 1402 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Het zelfvertrouwen van Dilettant kreeg door de 1-3 nederlaag tegen Oud-Beijerland opnieuw een knauw.

Oud-Beijerland begon zaterdagmiddag sterk aan de wedstrijd in Krimpen aan de Lek. Het had de eerste twintig minuten constant een meerderheid en er kwamen ook kansen. Die werden gemist of men stuitte Dilettant-goalie Ian Hendriks, die meerdere reddingen verrichte.

In minuut tien verdween na een scrimmage de bal op miraculeuze wijze niet in het Dilettantdoel, maar zeven minuten later was het wel raak. Uit een corner werd de bal na veel gekluts over de doellijn getikt en had Oud-Beijerland de verdiende voorsprong. Dilettant zette daar in de beginfase weinig tegenover, het was onmachtig tegen deze sterke tegenstander.

Na zo’n twintig minuten herpakte Dilettant zich en werd de wedstrijd evenwichtiger. Wel moest Ian Hendriks nog een keer redding brengen, maar ook Dilettant creëerde mogelijkheden. Veelal via corners of vrije trappen, maar succesvol was men niet. Marnix van den Adel knalde na een afgeslagen aanval de bal keihard over de kruising en niet veel later was er een aanval over rechts. Jesper van den Adel zette een bal strak voor en Remco Mulders was er als de kippen bij om in minuut 43 de 1-1 aan te laten tekenen.

Na rust wogen de ploegen goed tegen elkaar op en de strijd speelde zich veel af op het middenveld. Langzaam maar zeker hoopte Dilettant daardoor op een punt, maar slecht wegwerken van de verdediging van Dilettant luidde de 1-2 in. Via een simpele één twee kwam men alleen voor de keeper, die kansloos werd gelaten.

Dilettant probeerde terug te komen, maar was onmachtig het Oud-Beijerland echt moeilijk te maken. Aan de andere kant schoot Oud-Beijerland hard op de binnenkant van de paal. Direct daarop mislukte een vrije trap van Marnix van den Adel en ging Oud-Beijerland weer in de aanval. Via meerdere schijven kwam de bal voor de Dilettantgoal en kon men eenvoudig de 1-3 binnentikken. Daarmee leek de strijd beslist, maar Dilettant gaf niet op en Jesper van den Adel schoot hard over en in de laatste minuut een mogelijkheid voor Youri Snoei, maar zijn inzet verdween naast het doel.

Opmerkelijk deze wedstrijd was het feit dat tien minuten voor tijd trainer Djilmar Lawansuka binnen de lijnen kwam. Afwachten of dat een kentering kan brengen in de reeks verliespartijen van Dilettant.

Dit bericht is 1402 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief