Archieven

Dit bericht is 568 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto:

Op 27 oktober jl. werd door NASA deze prachtige foto gemaakt van onze zon. De donkere plekken zijn zogenaamde coronale gaten waar de temperatuur lager is. Eén van de gevolgen zijn vaak een verhoging van de magnetische invloed in de atmosfeer en een opleving van het poollicht op aarde. Door toeval zijn de koudere plaatsen op de zon zo gesitueerd alsof de zon aan het lachen is. Op het moment van deze foto maakte Nederland een mooi weer periode mee.

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

Vandaag mogen we flinke zonnige periode verwachten bij ongeveer 14 graden. Morgen zal er een front over de Krimpenerwaard trekken, wat in de ochtend wat regen en buien veroorzaakt. Door het ontstaan van een uitstulping in dit front vertraagd het overtrekken en is er rond het middaguur ruimte voor een droge periode, waarna het in de loop van de middag weer gaat regenen. De maximum temperatuur bedraagt 15 graden. Op vrijdag en zaterdag mogen we rekenen op een redelijk weerbeeld met ruimte voor flinke opklaringen en maar een kleine kans op een buitje bij maximaal 13 graden. Wat opvalt is dat de temperatuur in de nacht verder daalt en nu eindelijk ook onder de 10 graden terecht gaat komen. Voor de zondag wordt het overtrekken van een volgend front berekend, waardoor er veel bewolking zal zijn en er van tijd tot tijd  wat regen valt. Grote hoeveelheden verwacht ik niet voor de Krimpenerwaard.

Algemene weersituatie:

De weerkaarten blijven uiterst complex, wat niet vreemd is voor dit jaargetijde. Een grote depressie bij IJsland stuurt een aantal kleine gebieden aan, waarvan de fronten regelmatig over ons land trekken. Hogedruk die het slechte weer van ons af kan houden is behoorlijk ver van ons verwijderd. Volgende week gaat de luchtdruk boven centraal Europa toenemen, waardoor het weer zich gaat stabiliseren en de neerslagkansen worden onderdrukt.

Lange termijn:

Na het komende weekend lijkt het Azorenhoog zich in onze richting te versterken, waardoor wij weer mogen rekenen op een zuidwestelijke stroming die voor zacht weer voor de tijd van het jaar zorgt. Ook de kans op neerslag wordt door dit gebied onderdrukt.

De berekende weerkaarten voor 12 november laten een groot hogedrukgebied ontstaan boven Rusland. Het wordt interessant om te volgen of dit gebied zich weet te versterken naar Scandinavië, want dat zou betekenen dat daar de winter zijn intrede zal doen. Dit brengt zeker nog geen vroege winterinval bij ons, maar om het hier winter te laten worden moet er in het noorden eerst wel koude worden verzameld. Uiteraard monitor ik deze ontwikkeling en leest u dit hier in dit weerbericht de komende tijd.

Dit bericht is 568 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief