Archieven

Dit bericht is 628 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto:

De foto is gemaakt op 4 november in Serfaus – Oostenrijk. De eerste sneeuw is gevallen. Deze zal de komende week echter wel weer verdwijnen.

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

De zon krijgt het vandaag steeds moeilijker, want vanuit het westen nadert een actief front wat met name morgen voor een regenachtige dag zal zorgen. Voorafgaand gaat dus de bewolking vandaag na het middaguur snel dikker worden, maar blijft het op de meeste plaatsen droog bij een maximum temperatuur van circa 11 gaden. De komende avond en nacht zou er door de wisselwerking met het warme Noordzee water een bui de Krimpenerwaard kunnen binnen sluipen. Morgen hangt er boven ons land een dikke laag bewolking waaruit van tijd tot tijd wat regen valt. In de middag zal de regen intensiveren en is het waterkoud bij nauwelijks 10 graden. Ook maandag nog veel bewolking en van tijd tot tijd regen. De kans op opklaringen is klein, maar door de veranderde zuidwestelijke stroming ligt de temperatuur met 13 graden iets hoger. Mogen we op dinsdag en woensdag nog wel een paar buitjes verwachten, is er gelukkig steeds meer ruimte voor opklaringen en kan de temperatuur nog wat winnen om rond de 15 graden uit te komen. Na woensdag krijgen we een periode van rustig weer met weinig wind en een temperatuur van rond de 14 graden. Later in de week wordt de kans op mist iets groter en dit kan invloed hebben op de temperatuur.

Algemene weersituatie:

Een grote depressie op de Atlantische Oceaan, ex-tropische storm Martin, stuurt het weer op het noordelijk halfrond aan. Rond deze depressie circuleren een aantal kleine storingen met fronten, waarvan er één bij ons op zondag voor een regenachtige dag gaat zorgen. In de loop van de week ontstaat er boven centraal Europa een krachtig hogedrukgebied, waardoor het stabiel en rustig weer gaat worden. Een “addertje” onder het gras is de kans op mist die vanaf vrijdag groter wordt.

Lange termijn:

De rustige weersituatie door het hogedrukgebied zal zeker voortduren tot maandag 14 november. Het inmiddels naar het zuiden teruggetrokken hogedrukgebied verliest zijn invloed, waardoor de ruimte ontstaat voor het zo karakteristieke november weer in Nederland. Dit betekent zo goed als zeker een overgang naar regenachtig weer met veel meer wind. Al op 15 november lijken we een eerste “schampschot” van een flink windveld te moeten verwerken. Of dit de eerste najaarsstorm gaat opleveren is nog te vroeg om te kunnen voorspellen. Wat wel opvalt is dat de Polar Vortex, de circulerende poolwervel goed ontwikkeld is. De kans op een vroege winter wordt daardoor erg klein.

Dit bericht is 628 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief