Archieven

Dit bericht is 683 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto:

Op dit moment is de temperatuur al een tijdje te hoog voor de tijd van het jaar. Dieren die normaal al in winterslaap zijn, zoals de egels, scharrelen nog volop in de tuinen. Probeer hier rekening mee te houden met het winterklaar maken van uw tuin. Als het kan liever nog even wachten om deze nuttige tuinvrienden niet te storen.

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

 

Na vandaag mogen we rekenen op een aantal dagen rustig weer met flink wat ruimte voor perioden met zon. Vandaag moeten we echter nog afrekenen met een actieve buienlijn die over ons land trekt. In de loop van de middag en zeker vanavond moeten we ook in de Krimpenerwaard rekening houden met een paar fikse buien, waarbij onweer mogelijk is. De wind neemt tijdelijk toe en kan tijdens buien even doorschieten. Gelukkig keert donderdag de rust in de atmosfeer terug en is er in de loop van de dag steeds meer ruimte voor de zon. De temperatuur ligt rond de 13 graden. De dagen die volgen geven mooi herfstweer met veel zon bij een temperatuur van 12 tot 15 graden. Doordat de wind niet al te sterk is, zal het voor het gevoel zelfs iets warmer aanvoelen. Het blijft zeker tot maandag droog. De temperatuur in de nacht daalt naar circa 6 graden. Door het wegvallen van de wind kan het zaterdag- en zondagnacht tot mistvorming kunnen komen. Mocht dit het geval zijn, voorzie ik niet dat deze mist langdurig in de Krimpenerwaard aanwezig zal zijn, alvorens te worden opgelost.

Algemene weersituatie:

Doordat zich vanaf donderdag een sterk hogedrukgebied boven Centraal Europa opbouwt worden de storingen die behoren bij depressies op Atlantische Oceaan op afstand gehouden. Tot een echte blokkade komt het echter niet, omdat het hoog doorstroomt naar het oosten. Hierdoor wordt vanaf dinsdag de weg vrijgemaakt voor storingen die over Nederland zullen trekken. Dit zorgt voor regenbuien op dinsdag en met name donderdag kan er flink wat regen vallen. De wind gaat een grotere rol spelen en aan het einde van volgende week lijkt een onstuimige periode te worden.

Lange termijn:

Bij het vorige weerbericht gaf ik al aan dat winterweer tot 24 november niet te verwachten is. De weerkaarten vanaf 25 november geven echter een verandering van het stromingspatroon met hogere druk boven Scandinavië, waardoor er bij ons een noordoostelijke stroming komt te staan. Dit zorgt niet direct dat we de winter in wandelen, maar wel voor een duidelijke afkoeling met temperaturen van een graad of  4-5 overdag. Of dit de aanzet is tot een koude start van december leest u de komende dagen in dit weerbericht.

Dit bericht is 683 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief