Archieven

Dit bericht is 860 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we, is toch wel de vraag die menigeen regelmatig stelt. Ook ik heb die vraag regelmatig gesteld en vanaf mijn 13e levensjaar geprobeerd daar een antwoord op te krijgen.

Uiteindelijk heeft de nieuwsgierigheid naar het weer mij het pad van de meteorologie op gestuurd. Veel lezen, want internet bestond toen nog niet, veel kijken, veel meten en praten met andere “weergekken” en proberen een verwachting te maken. Het tekenen (plotten) van weerkaarten en zoveel als mogelijk informatie verzamelen om uiteindelijk cursussen te volgen maakten het voor mij een serieuze hobby. Zo serieus dat ik in 1988 solliciteerde bij het toen net opgerichte MeteoConsult. Op dat moment was er geen plaats voor mij en ben ik een andere weg ingeslagen voor wat de dagelijkse werkzaamheden betreft. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik in 1993 door MeteoConsult werd uitgenodigd om in Wageningen te bespreken of ik nog interesse had om als junior-meteoroloog aan de slag te gaan. Die onverwachte kans heb ik toen niet gegrepen, omdat ik hier teveel offers voor zou moeten maken. Tja, achteraf is het makkelijk om te beslissen, maar die koe kijk ik maar niet in de ko..

Gelukkig heb ik via diverse kanalen al die jaren mijn weerberichten kunnen verkondigen en inmiddels ook al heel wat jaren bij RTV-Krimpenerwaard mijn weerpraatje mogen houden. Als het even kan, probeer ik van maandag tot en met vrijdag in het programma “Goedemorgen Krimpenerwaard” tussen 09.00 en 12.00 uur, op vrijdagmiddag rond 16.30 uur in de “Info-show” en op zaterdagochtend rond 09.30 uur in “De Waard op de Kaart” een uitgebreid weerbericht te presenteren. Door de weeks moet dit naast mijn reguliere werk, waardoor het wel eens in het gedrang komt.

Echter vanaf vrijdag 28 oktober zal ik minimaal 5 maal per week een actueel weerbericht met korte en lange termijn verwachting op deze site schrijven, waarbij uiteraard wetenswaardigheden, leuke foto’s en weerweetjes regelmatig aan bod zullen komen.

Voordat het zover is ga ik eerst nog van een mooie duikvakantie genieten in Egypte, maar hoop u snel op deze pagina antwoord te kunnen geven op de vraag die ons dagelijks bezig houdt:

Wat voor weer krijgen we?

Tot de 28e

Gerald van der Stelt

Dit bericht is 860 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief