Archieven

Dit bericht is 657 keer gelezen

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Algemene weersituatie:

De weerkaart laat een groot en complex lagedrukgebied (depressie) ten westen van Ierland zien en een langzaam naar het oosten trekkend hogedrukgebied. Tussen deze twee bepalende weersystemen heeft zich een zuidwestelijke stroming ontwikkeld, waarmee van origine subtropische lucht wordt aangevoerd. Het gebied rond het lagedrukgebied kenmerkt zich door veel bewolking, welke op weg naar Nederland, voor het grootste gedeelte wordt opgelost, waardoor de neerslagactiviteit niet al te groot is. De behorende fronten die bij de depressie horen zullen zonder al teveel activiteit over de Krimpenerwaard trekken. Door het langzaam verder wegtrekken van het hogedrukgebied komen we de komende week langzaam maar zeker steeds meer binnen de invloedsfeer van de depressies op de Atlantische Oceaan te liggen. Hierdoor zal de temperatuur dalen naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Grote hoeveelheden neerslag worden tot vrijdag nog niet verwacht.

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

Zaterdagochtend zal er boven de Krimpenerwaard een behoorlijke pluk bewolking aanwezig zijn, waaruit een heel klein beetje motregen kan vallen. In de loop van de ochtend zal de bewolking dunner worden en krijgt de zon de kans de lucht verder op te warmen tot waarden rond de 21 graden. Het lijkt erop dat de kans op mist in de nacht naar zondag niet zo groot is, doordat er iets meer wind staat. Zondag is er in de loop van de dag ook weer redelijk wat ruimte voor de zon, maar zal de temperatuur iets lager liggen dan op zaterdag. Echt merkbaar zal dit niet zijn, want overdag is er juist niet zo veel wind. Ook op maandag en dinsdag mogen we nog rekenen op flinke zonnige perioden, maar zal de temperatuur weer wat verder getemperd zijn tot ongeveer 15-16 graden overdag.

Lange termijn:

Vanaf woensdag 2 november wordt de wisselvalligheid per dag meer merkbaar in de vorm van activerende buitjes en het aantrekken van de westelijke tot zuidwestelijke  wind. Zaterdag 5 november lijken we voor het eerst met echt herfstweer te maken te gaan krijgen, met 5-10 mm regen. Ik verwacht dan ook een behoorlijk windveld dat voor behoorlijk wat bladval zal zorgen. De ontwikkelingen op de weerkaarten vanaf 7 november laten een uitzakkende straalstroom zien, waardoor de gebieden met slecht weer veel meer grip gaan krijgen op het weer in Nederland. Het zou de aanloop kunnen zijn voor een eerst echt serieus windveld op 9 november. De kans op een snelle koude inval is voorlopig niet aan de orde.

 

Geactualiseerd: 28 oktober 17:10 uur

Gerald van der Stelt

Dit bericht is 657 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief