Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1495 keer gelezen

GOUDERAK – Dirk de Ridder (61), initiatiefnemer van de ‘Weggeefwinkel Krimpenerwaard’, is verheugd dat iedere zaterdag de mensen weer langs kunnen komen. Corona heeft wel een kleine verandering gebracht in het beprijzen van de artikelen.

“We zijn iedere zaterdag open van tien tot twee uur”, vertelt Dirk in de kantine van zijn fietsengroothandel aan het Middelblok 138. “We hoeven niet meer met tijdsblokken te werken. Iedereen is vrij om te komen. Als het te druk wordt, dan hebben we stoelen buiten staan zodat de mensen even kunnen wachten. Toen we weer opengingen hadden we gelijk een flinke toeloop.” In het afgelopen jaar zijn coronaproof gevraagde spullen aan huis bezorgd. De Ridder is een positief ingesteld persoon. Er is geen moment geweest dat ie de gedachte had om het bijltje erbij neer te gooien.

Kleine prijsjes
Samen met Cobi de Jonge uit Stolwijk is ruim drie jaar geleden Weggeefhoek Voor Elkaar Krimpenerwaard gestart. Gratis verkregen spullen vinden hun weg naar mensen die lid zijn van de gelijknamige facebookpagina. Begin vorig jaar is daar de Weggeefwinkel uit voortgekomen. De Ridder had een bovenverdieping over en heeft deze belangeloos ter beschikking gesteld. Tientallen ondernemers zijn vanaf het begin bereid gevonden om het project te steunen. Spullen waren gratis maar daar is door corona toch verandering in gekomen. “We vragen nu kleine prijsjes voor de artikelen. Dit komt omdat veel sponsoren het afgelopen jaar ook moeilijk hadden. Daardoor kunnen we voor de zieken manden blijven maken, verenigingen steunen en wat doen voor de ouderen.” Door deze opbrengst en de bijdrage van sponsoren draait alles op volle toeren.

E-bikes
Leden hebben veelvuldig gebruik gemaakt van de fietsenactie. Reparaties worden belangeloos door de familie De Ridder opgepakt. “Ja, dat is het voordeel dat we hier handig in zijn”, lacht de man met het hart op de juiste plaats. Al moet hij wel eerlijk zijn dat hij wegblijft van e-bikes. “Dat laat ik aan mijn zoons over. Ik verdiep mij er verder niet meer in. Laat mij maar sleutelen aan de ‘gewone’ fietsen. Glimlachend bekent hij dat ie zelf tot volle tevredenheid ook een elektrische fiets rijdt. Inmiddels zijn meer dan de helft van alle verkochte fietsen e-bikes. “Gelukkig is de afgelopen jaren technisch veel vooruitgang geboekt. Ik heb daar in het begin zoveel ellende mee gehad. Bijna waren we er helemaal mee gestopt.” Het op voorraad houden van onderdelen is nu een grote uitdaging. Wereldwijd zijn er vorig jaar recordveel fietsen verkocht. In combinatie met corona heeft dit zijn weerslag op de fabricage van onderdelen. “Iedere dag ben ik een paar uur bezig om overal en nergens de spullen vandaan te halen. Maar tot op heden lukt het me nog iedere keer om voldoende voorraad te hebben.”

Dirk de Ridder was afgelopen zaterdag te gast op de radio tussen 12.00 en 13.00 uur. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 1495 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief