Archieven

Dit bericht is 1464 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het gebied Buiten de Veerpoort in Schoonhoven gaat opnieuw op de schop. Zo wordt er meer groen aangelegd, hat auto- en fietsverkeer wordt beter van elkaar gescheiden, komt er duidelijker aanduiding voor het parkeren van de auto’s en ook de opstelplaats voor fietsers bij het veer wordt anders ingericht. Het belangrijkste punt is echter of er nu wel of niet een paal in de Veerpoort komt te staan, om verkeer de stad in te weren.

Met betrekking tot dit laatste punt wil wethouder Ria Boere de bewoners en de middenstand betrekken. Daarnaast wil ze in kaart brengen wat een eventuele afsluiting betekent voor het autoverkeer. Onder de voorstanders bevindt zich Marketingorganisatie Schoonhoven Partners.

In de raad lijkt er een meerderheid te zijn voor het plaatsen van een paal mede door het feit dat de veiligheid voor fietsers en voetgangers toe zal nemen. In de overwegingen wordt ook meegenomen het herstellen van de historische brug aan de buitenzijde van de Veerpoort.

In de plannen wordt rekening gehouden dat het nog een half jaar duurt voordat het onderzoek is afgerond. VVD en Pro Krimpenerwaard pleiten er voor om snel met een inklapbare paal proef te beginnen. Dinsdag 2 februari staat het plan wederom op de agenda van de vergadering en kunnen de fractieleiders opnieuw hun mening geven.

Dit bericht is 1464 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Wel of geen paal in Veerpoort Schoonhoven?

  • Als de Veerpoort wordt afgesloten voor auto-verkeer zal de Korte Dijk extra belast gaan worden. Gewoon openhouden

  • paal plaatsen , deze poort is veel te smal voor auto verkeer

  • Wij hebben geconstateerd dat we nauwelijks konden wandelen daar vanwege het drukke autoverkeer richting binnenstad. Moesten achterelkaar lopen op het smalle stoepje om de auto’s te ontwijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief