Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1001 keer gelezen

Als Nederlander kun je tegenwoordig talloze verzekeringen afsluiten. Zo ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Daarnaast heb je ongetwijfeld ook verschillende verzekeringen afgesloten voor jouw woning. Je kunt echter nog voor talloze andere verzekeringen kiezen, waaronder een uitvaartverzekering.

Er zijn veel mensen die niet weten of zij zich al dan niet moeten verzekeren voor hun eigen uitvaart. Behoor jij ook tot de groep twijfelaars? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in onderstaande tekst namelijk een aantal zaken met betrekking tot een uitvaartverzekering op een rijtje. Hierdoor kun jij goed inschatten of het voor jou verstandig is om je te verzekeren voor jouw uitvaart.

Waarom een uitvaartverzekering?
Voordat we dieper ingaan op een uitvaartverzekering, vertellen we jou eerst waarom je zo’n verzekering afsluit. Veel mensen hebben hier namelijk geen weet van. Met een uitvaartverzekering verzeker jij jouw eigen uitvaart. Je kunt kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering of een natura uitvaartverzekering. Bij een kapitaalverzekering krijgen nabestaanden een vast geldbedrag uitgekeerd na overlijden. Hiermee kunnen zij invulling geven aan de uitvaart. Bij een naturaverzekering verzeker je bepaalde diensten, zoals een uitvaartbegeleider en een kist. Nabestaanden hebben in dat geval minder te kiezen. Met beide verzekeringen zorg je er echter voor dat de kosten van jouw uitvaart (grotendeels) gedekt zijn. Hierdoor voorkom je dat jouw nabestaanden de kosten voor de uitvaart geheel uit eigen zak moeten betalen.

Wat kost een uitvaart?
Er zijn genoeg mensen die denken dat een uitvaart niet bepaald duur is. Hierdoor zien zij de noodzaak van een uitvaartverzekering niet in. Je moet echter weten dat een uitvaart ontzettend duur is. In Nederland kost een uitvaart namelijk gemiddeld 8000 euro. Indien je niet verzekerd bent, moet dit bedrag uit eigen zak betaald worden. Dit kan ervoor zorgen dat nabestaanden in de problemen komen. Mogelijk kunnen zij hierdoor niet meer voldoen aan de maandelijkse lasten, waardoor zij in de schulden komen. Dit voorkom je met een uitvaartverzekering. Het kan zijn dat er met zo’n verzekering alsnog geld bijgelegd moet worden voor een uitvaart. Besef je echter dat dit aanzienlijk minder is dan de kosten voor een volledige uitvaart.

De kosten van een uitvaartverzekering
We haalden hierboven al aan dat een uitvaart in Nederland gemiddeld 7000 euro kost. Met een uitvaartverzekering voorkom je dat jouw nabestaanden dit uit eigen zak moeten betalen. Voordat je zo’n verzekering afsluit, ben je vast benieuwd naar de kosten ervan. Dat hangt er maar net vanaf welke uitvaartverzekering je afsluit. Er kan namelijk verschil in premie zitten. De ene verzekeraar hanteert een hogere premie dan de andere. De kosten zijn onder meer afhankelijk van het soort uitvaartverzekering dat je kiest. Daarbij komt dat ook jouw leeftijd meespeelt. Op jonge leeftijd betaal je minder premie, omdat het risico op overlijden kleiner is. Hoe ouder je wordt, des te meer premie je gaat betalen.

Invulling van jouw uitvaart
Door te kiezen voor een natura uitvaartverzekering, kun jij voor overlijden al (gedeeltelijk) invulling geven aan een uitvaart. Je verzekert in dat geval namelijk producten en diensten. Je kunt jouw wensen voor een begrafenis of crematie ook vastleggen in een verklaring. Voor zo’n verklaring kun je naar de notaris, maar je kunt deze ook zelf opstellen. Indien je de verklaring zelf opstelt, moet je deze ondertekenen en de datum van ondertekening erbij vermelden. Veranderen jouw wensen voor de uitvaart in de loop van de tijd? Dan moet je in een nieuwe verklaring jouw eerder gemaakte verklaring herroepen. Met behulp van zo’n verklaring weet je dus zeker dat jouw uitvaart er precies zo uit komt te zien als jij wenst.

[advertorial]

Dit bericht is 1001 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief