Archieven

Dit bericht is 1207 keer gelezen


Wendy tussen Willem van Hanegem en Frenkie de Jong. (Foto: R.N. Hol)

SCHOONHOVEN – De Schoonhovense edelsmid Wendy van Buren heeft vrijdag de door haar ontworpen en gemaakte ‘ASV Arkel-Frenkie de Jong-ring’ gepresenteerd aan de topvoetballer van Ajax. De Jong kreeg het sieraad uitgereikt door Feyenoord-icoon Willem van Hanegem.

De ring is een nieuwe en voor de voetbalwereld unieke prijs. Waar in de toneelwereld al meerdere doorgeefprijzen zijn, is het voor het eerst dat dit in de voetbalwereld gebeurt. Voetbalvereniging ASV Arkel is de initiatiefnemer voor deze prijs.

“Voor de voetbalvereniging in Arkel maak ik altijd de jubileum-spelden”, vertelt Wendy van Buren. “Ik kreeg de vrijheid om de ring te ontwerpen en te maken. Het materiaal zilver, het logo van ASV Arkel en ‘iets’ met voetbal moest verwerkt worden in de ring. De ring is van zilver met binnenin een losse gouden bal die beweegt als je de ring draait of draagt. Het was gaaf om Willem van Hanegem en Frenkie de Jong te ontmoeten. Frenkie is een hele aardige, spontane jongen…no nonsens. Gezellig gepraat samen. Hij nam alle tijd om de ring te bekijken, zeer geïnteresseerd, hij vond ‘m erg mooi gemaakt”, aldus Wendy van Buren, die ook presentatrice is bij het RTV Krimpenerwaard programma ‘De Waard aan Tafel’.

Frenkie de Jong vertrekt deze zomer van Ajax naar Barcelona en de vereniging waar hij zijn eerste voetbalstappen zette, wilde hem een waardig afscheidscadeau geven.

De bedoeling is dat De Jong de ring op een door hem te bepalen moment weer doorgeeft aan een andere talentvolle voetballer. Zoals de Paul Steenbergen Penning in de toneelwereld en de Theo Mann-Bouwmeesterring voor acteurs/actrices.

Dit bericht is 1207 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief