Archieven

Dit bericht is 1229 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Marijke Mars werkte meer dan dertig jaar als vrijwilligster in onder meer zorgcentrum Crimpenersteyn en onderhield nauwe contacten met veel bewoners en bezoekers.

Niet alleen door activiteiten te begeleiden of er voor iemand te zijn als het nodig was maar ook door bij passende gelegenheden een zelf getekend of hand geschilderd kaartje met een persoonlijke boodschap te sturen. Uit de vele reacties bleek dat haar kaarten enorm werden gewaardeerd.

In oktober 2020 overleed Marijke Mars na een kort ziekbed. Haar dochters Wendelien en Frederiek troffen tientallen zelfgemaakte maar nog niet verzonden kaarten aan en besloten daar iets mee te doen

Ze lieten de nagelaten kunstwerkjes van Marijke afdrukken op enkele en dubbele wenskaarten en begonnen een webshop waarop mensen de kaarten van hun keuze kunnen bestellen, zelf van een passende boodschap kunnen voorzien en kunnen versturen naar iemand die hen dierbaar is. “In de geest van de manier waarop onze moeder dat deed, hopen we op deze manier zoveel mogelijk mensen blij te maken met een kaartje van een dierbare.” Kijk op www.marijkekaarten.nl voor alle informatie.

Inmiddels hebben de zussen de wenskaarten ook op een andere manier onder de aandacht kunnen brengen. Bij Jumbo De Olm in Krimpen aan den IJssel staat een kaartenmolen waarin een uitgebreide selectie Marijkekaarten wordt aangeboden. “We zijn enorm blij dat Ernst Dijkman van de Jumbo ons deze gelegenheid heeft geboden. Op deze manier kunnen we het levenswerk van onze moeder op een nog uitgebreidere schaal voortzetten.”

Met andere winkeliers zijn ze nog in gesprek. Als het goed is verschijnen de molens met Marijkekaarten binnenkort ook in andere supermarkten en winkels in Krimpen aan den IJssel.

Dit bericht is 1229 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief