Archieven

Dit bericht is 713 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De maand oktober staat bij het Streekmuseum Krimpenerwaard in het teken van werk, werk en nog eens werk. Zo is er de nieuwe tentoonstelling ‘Ambacht = Kracht’ en wordt er op vrijdag 22 oktober een ambachtendag gehouden.

In samenwerking met Atelier de Zwaan levert het museum een bijdrage aan de Maand van de Geschiedenis in de vorm van een tentoonstelling: Ambacht = Kracht. Op 1 oktober is deze feestelijk geopend. De werken van de kunstenaars van De Zwaan zijn voorlopig nog in onze expositieruimte te bewonderen.

Om oude ambachten extra in het zonnetje te zetten, houdt het Streekmuseum in samenwerking met Synerkri op vrijdag 22 oktober een ambachtendag. Deze middag in de herfstvakantie staat helemaal in het teken van ambachten en wat je allemaal kunt maken van een schapenvacht, de takken van wilgen en hennep.

Er is voor jong en oud genoeg te beleven tijdens de ambachtendag. Er zijn interactieve demonstraties van touwslaan, wol spinnen en wilgenteenvlechten. Verhalenvertelster Stella vertelt tijdens het spinnen over schapenwol, bij Ineke kunnen belangstellenden een kransjes vlechten en Leo laat zien hoe vroeger touw werd geslagen op de Streekmuseum touwbaan. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan een herfstige knutselworkshop of een potje touwtrekken.

Zie voor meer informatie over deze dag en over hoe kinderen zich kunnen aanmelden voor de activiteiten op de website van het museum.

Dit bericht is 713 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief