Archieven

Dit bericht is 2039 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Wethouder Anthon Timm noemt het vervelend dat veel mensen overlast hebben ervaren van de verkeerschaos rond Krimpen aan den IJssel begin deze week. Ook erkent hij dat de werkzaamheden aan de Nieuwe Tiendweg en wisselstrook bij de grote kruising beter gecommuniceerd hadden moeten worden.

Door verschillende omstandigheden was het maandag enorm druk in en rondom Krimpen aan den IJssel. Timm: “Ik begrijp dat de ontstane situatie maandag voor niemand prettig is. Door de ingrijpende werkzaamheden aan de Nieuwe Tiendweg is de focus in de afgelopen weken vooral op deze werkzaamheden komen te liggen. Maar we kunnen de nieuwe busbaan en bushaltes niet aanleggen, zonder eerst de wisselstrook te verleggen. We hadden hier ook meer de nadruk op moeten leggen. Ik vind het vervelend dat veel mensen overlast hebben ervaren en het spijt mij dat we dit onvoldoende en niet duidelijk genoeg heb gecommuniceerd.”

Wisselstrook blijft tot eind augustus gesloten
De wisselstrook blijft tot en met 28 augustus gesloten. Deze afsluiting is noodzakelijk om de weg aan te sluiten op de fly-over. Timm: “De komende weken is het niet veilig om over de wisselstrook te rijden. De werkzaamheden zijn te ingrijpend om ’s avonds en ’s nachts uit te voeren. En er kon niet worden gewacht tot de eerste week van de schoolvakantie.”
Krimpen aan den IJssel is tijdens avondspits vanaf Capelse kant alleen bereikbaar via hoofdrijbaan (Algeraweg)

Vanaf de Capelse kant is Krimpen tijdens de avondspits alleen bereikbaar via de Algeraweg. Ook de slagboom bij de Nijverheidstraat blijft tijdens de spits gesloten. Op de Abram van Rijckevorselweg wordt daar op geattendeerd. “Als het verkeer alleen via de Algeraweg naar Krimpen aan den IJssel rijdt, dan verloopt de doorstroming beter en vlotter. Het verkeer wordt dan alleen onderbroken door de busbaan. Door de slagboom bij de Nijverheidstraat te openen, ontstaat er alleen maar meer oponthoud door de extra stop- en optrekbewegingen.”

Timm roept weggebruikers op om kruisingen vrij te houden. “Alle verkeersmaatregelen die nu getroffen zijn, zijn er op gericht om kruisingen vrij te houden. Voor een betere doorstroming is het van belang dat kruisingen vrij zijn van verkeer. Door op kruisingen stil te staan, blokkeert en stagneert de doorstroming. Aan alle verkeersdeelnemers doen wij de dringende oproep om de kruisingen begaanbaar te houden.”

De wethouder vraagt weggebruikers ook eens aan de alternatieven voor het gebruik van de auto, zoals de fiets of het openbaar vervoer te deneken. “En als men met de auto gaat, probeer dan zo veel mogelijk files te vermijden. Werk indien mogelijk thuis of ga later naar het werk als dat kan. Rijd via de Krimpenerbosweg/N210. Om de doorstroming te verbeteren, moeten we eerst door de pijn van deze werkzaamheden heen. Laten we er met elkaar het beste van maken.”

Dit bericht is 2039 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief