Archieven

Dit bericht is 1350 keer gelezen

BERKENWOUDE – De reparatie van een belangrijke watertransportleiding aan het Oosteinde in Berkenwoude, gaat langer duren dan gedacht. De weg is nog tot eind maart afgesloten.

De waterleiding die hersteld wordt, ligt vijf meter onder de grond en is moeilijk bereikbaar. Om het lek goed te kunnen dichten, gaan duikers deze week de leiding in. Het vraagt een goede voorbereiding om dit veilig te kunnen doen.

Het lek ontstond half januari, waarna de weg ter hoogte van nummer 6 en 25 werd afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Voetgangers, fietsers en brommers kunnen er wel lopend langs.

Drinkwaterbedrijf Dunea verwacht eind deze maand klaar te zijn met hun werkzaamheden. Hierna kan de weg worden hersteld.

Ook dit is geen eenvoudige reparatie, zo meldt het hoogheemraadschap. “Eerst breken we het asfalt boven de waterleiding open, om te bepalen hoe erg de basis van de weg is beschadigd. Daarna bouwen we de basis van de weg zorgvuldig weer laag voor laag op. Hierbij houden we rekening met de ondergrond en met aanwezige kabels en leidingen. Daarna bestraten we de weg tijdelijk, zodat de basis in elkaar wordt gedrukt. Dat is klaar rond 26 maart. Daarna kan de weg weer worden opengesteld voor auto’s en vrachtwagens. Als na zes maanden geen beweging meer plaatsvindt in de weg, asfalteren we de weg.”

Dit bericht is 1350 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief