Archieven

Dit bericht is 2357 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Krimpenerwaardse ChristenUnie-wethouder Jan Vente stelt zich niet verkiesbaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik ben vanaf 1989 politiek actief in onze gemeente – eerst Bergambacht, later Krimpenerwaard – en op een gegeven moment is het tijd om te stoppen.”

Jan werd in 1997 raadslid namens de SGP/RPF in Bergambacht en was vanaf 2006 wethouder in Bergambacht. Na de gemeentelijke herindeling werd hij wethouder namens de ChristenUnie in de nieuwgevormde gemeente Krimpenerwaard.

Vente kondigde zijn vertrek woensdag aan tijdens de algemene ledenvergadering van zijn partij. Daarin is de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. Het door het bestuur ingediende voorstel hieromtrent werd ongewijzigd door de leden aangenomen. De al eerder gekozen lijsttrekker Ton van Dorp uit Stolwijk wordt op de lijst gevolgd door de zittende raadsleden Anthony Tom (Schoonhoven) en Cor Slob (Krimpen aan de Lek).

De zittende commissieleden, Jan de Leede uit Schoonhoven en Siem Opschoor uit Bergambacht, nemen de plaatsen vijf en zes in. De tussentijds toegetreden commissieleden Erik van der Does de Bye (Berkenwoude) en Kars Terlouw (Schoonhoven) staan op respectievelijk plaats vier en zeven.

De voorzitter van de selectiecommissie, Piet van Willigen, vertelde in zijn toelichting op de werkzaamheden van deze commissie dat er gekozen is voor een Krimpenerwaard-brede spreiding van de beschikbare kandidaten.

Dit bericht is 2357 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief