Archieven

Dit bericht is 1104 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek onthult woensdagmiddag 29 mei op feestelijke wijze de naam van het Ontmoetingscentrum van Vierstroom Zorg Thuis aan het Lopikerplein 1 in Schoonhoven.

Het ontmoetingscentrum is sinds begin dit jaar open. Het is dé lokale plek voor mensen met dementie en hun naasten. Zij kunnen in het ontmoetingscentrum terecht voor ontmoeting, activiteiten en ondersteuning. Het is een veilige, vertrouwde omgeving, bedoeld voor mensen met dementie die nog thuis wonen.

De bezoekers kunnen in het ontmoetingscentrum deelnemen aan verschillende activiteiten die aansluiten op de persoonlijke wensen en mogelijkheden. Zo kan samen gekookt worden of kunnen er klussen worden gedaan in de aangrenzende tuin. Creatieve activiteiten kunnen ook. Het uitgangspunt is dat gestimuleerd wordt om dat wat iemand graag doet en nog kan, zolang mogelijk te blijven doen.

In het ontmoetingscentrum geven professionele begeleiders informatie en advies en beantwoorden vragen over het omgaan met dementie. Bijzonder is dat het team van professionals en vrijwilligers ook ondersteuning biedt aan de mantelzorgers.

Gedurende het jaar worden in het ontmoetingscentrum ook diverse informatie-bijeenkomsten georganiseerd voor belangstellenden.

Allen die benieuwd zijn naar wat het ontmoetingscentrum voor hen kan betekenen zijn welkom bij de feestelijkheden op 29 mei van 15.00 tot 16.30 uur. Graag vooraf even aanmelden via telefoonnummer 088-0900481 of e-mail oc.schoonhoven@vierstroomzorgthuis.nl.

Dit bericht is 1104 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief