Archieven

Dit bericht is 1205 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Wethouder Hugo van der Wal heeft zaterdag samen met twee raadsleden de tentoonstelling ‘Open over depressiviteit’ officieel in Krimpen aan den IJssel geopend. De tentoonstelling van Stichting Open Mind maakt depressiviteit op een laagdrempelige manier zichtbaar door foto’s en persoonlijke ervaringsverhalen van jongvolwassenen te delen. Tot 13 september is de tentoonstelling te bekijken.

Met deze tentoonstelling wil de gemeente het taboe op depressiviteit doorbreken. Van der Wal: “Jaarlijks hebben een miljoen Nederlanders last van depressiviteit. Jongeren hebben vaker te maken met de ziekte dan volwassenen. Vooral jongeren vinden dat er een groot taboe rust op depressiviteit. Het is belangrijk dat inwoners met elkaar in gesprek gaan over depressiviteit. Door de tentoonstelling naar Krimpen te halen willen we jongeren helpen om te gaan met hun depressie en het onderwerp bespreekbaar te maken.”

Dertig verhalen over depressiviteit
Op dertig billboards tussen winkelcentrum Crimpenhof en Gezondheidscentrum Krimpen staan verhalen van jonge ervaringsdeskundigen. Deze jongvolwassenen vertellen hun persoonlijke verhaal, hoe ze hun depressie (hebben) ervaren en hoe ze daarmee omgaan. De borden staan aan de Nachtegaalstraat, de Burgemeester Aalberslaan, de Parkzoom en aan de Groenendaal. Jongeren vinden de foto’s en verhalen ook op posters in het Comenius en Krimpenerwaard College.

Van der Wal noemt het ‘repectloos’ dat al in de eerste week tentoonstellingsborden zijn vernield in de IJsselgemeente. “Natuurlijk begrijp ik dat dit geen vrolijk onderwerp is. Het is iets wat bij leven past. Deze tentoonstelling geeft juist handvatten om elkaar te helpen en het onderwerp bespreek te maken.”

Dit bericht is 1205 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief