Archieven

Dit bericht is 641 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Wethouder Erik Wassink (Recreatie en Toerisme) heeft deze donderdag de jubileumvlag van de Oude Hollandse Waterlinie in ontvangst genomen. Hij kreeg de vlag uit handen van Anastasia van der Lugt, directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie.

De vlag zal wapperen tijdens de vele festiviteiten in het kader van 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie. Schoonhoven was samen met Nieuwpoort een belangrijke vestingstad in deze verdedigingslinie.

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de Oude Hollandse Waterlinie in gebruik werd genomen om Holland te beschermen en de vijandelijke legers te stoppen. Dit gebeurde door polders onder water te zetten. In dit jubileumjaar worden allerlei activiteiten en feestelijkheden georganiseerd om hierbij stil te staan.

Activiteiten
Zo kan er nu al worden meegedaan aan de ‘Tour de Oude Hollandse Waterlinie’. Fiets, wandel, ren of skate langs de prachtige historie en natuur van de Oude Hollandse Waterlinie en verdien een unieke medaille. Alle activiteiten zijn te vinden op www.oudehollandswaterlinie.nl. Ook is speciaal voor kinderen van alles te doen en te ontdekken.

Een spetterend hoogtepunt is de Waterliniedag op 10 september. De Twin Cities, Schoonhoven en Nieuwpoort, staan hierbij centraal met feestelijke activiteiten aan beide kanten van de Lek.

 

Dit bericht is 641 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief