Archieven

Dit bericht is 1280 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Widek, producent van fietsaccessoires, breidt uit. Aan de haven is donderdag de eerste paal geslagen voor de nieuwe fabriekshal van het Krimpense familiebedrijf.

Widek, dat 95 procent van haar producten in eigen fabriek produceert, heeft de afgelopen twee jaar een grote groei gekend. Om de vraag naar fietsbellen, snelbinders, handvatten en fietsstoeltjes bij te kunnen houden, is het bedrijf toe aan uitbreiding.

Mike de Kwant is de vierde generatie De Kwant binnen het familiebedrijf. Hij geeft aan: “We hebben een grote groep enthousiaste werknemers met veel passie voor hun werk. Voor hen is het heel bijzonder om te zien dat Widek blijft groeien, zeker aangezien de groei aan hen te danken is. En ondanks het aannemen van nieuwe medewerkers, merken we meer behoefte te hebben aan productieruimte om de vraag bij te kunnen benen. Onze machines draaien de hele dag, maar we hebben er simpelweg nog meer nodig.”

De uitbreiding met een nieuwe fabriekshal is slechts het begin voor Widek. De komende jaren wil de producent van fietsaccessoires nog verder doorgroeien. Mike geeft aan: “Hoe meer ruimte voor productie we hebben, hoe meer producten we kunnen maken. Dit is logisch, maar de mooiste uitdaging is de verbetering die we op het gebied van digitalisering en efficiëntie gaan realiseren. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk mensen in Europa te kunnen voorzien van mooie accessoires én om te werken aan innovatieve en bijzondere producten.”

Widek is in 1936 opgericht door Wim de Kwant. Ondertussen is zijn achterkleinzoon Mike ook werkzaam binnen het bedrijf. “Ik ben ontzettend blij en trots dat ik hier samen met mijn vader en oom mag werken. Ik heb namelijk vanaf kleins af aan de passie voor Widek meegekregen. Daarom was het ook een makkelijke beslissing om in te stappen als vierde generatie nadat mijn oom en vader mij vroegen.”

Widek is een echt familiebedrijf. Dat blijkt uit de persoon die de eerste heipaal voor de nieuwe fabriekshal mocht slaan. Mike’s opa, tweede generatie De Kwant, nam de bijzondere taak op zich. “Hij heeft namelijk ook de eerste steen gelegd van het originele pand in 1950. Dat hij nu de eerste heipaal mag slaan maakt de cirkel rond”, aldus Mike de Kwant.

Dit bericht is 1280 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief