Archieven

Dit bericht is 1364 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In de maand november van 2021 konden namen ingediend worden van personen of organisaties van wie men vindt dat hij/zij de titel Schoonhoven van het Jaar 2021 verdient. Een primeur: de uitreiking van deze titel gebeurt voor het eerst.

Veel reacties kwamen los. Inmiddels is een titelhouder gekozen, maar de uitreiking – die gepland stond op 15 januari – is vanwege de coronamaatregelen uitgesteld. Zodra een nieuwe datum is vastgesteld, maakt de jury deze bekend.

Schoonhovenaar van het Jaar is een titel voor iemand of een organisatie die zich zonder vergoeding verdienstelijk heeft gemaakt als vrijwilliger in Schoonhoven. Oud-burgemeester van Schoonhoven Dick de Cloe maakte zich warm voor deze verkiezing.

De Cloe: “In de historische Zilverstad Schoonhoven zijn er altijd veel inwoners en organisaties die zich belangeloos inzetten voor anderen, ook in 2021. Inwoners die bijzondere verdiensten hebben verricht in het algemeen belang. Dat kunnen activiteiten zijn op sociaal, maatschappelijk, cultureel, kerkelijk of zorg terrein of op het gebied van sport of onderwijs. Het gaat dan om het verrichten van of meewerken aan een activiteit of organisatie zonder commerciële doelstelling. Het is een stille kracht die niet vaak of vanzelfsprekend voor het voetlicht treedt maar wel een pluim verdient. Die mensen en organisaties, die zich dus op een extra bijzondere wijze warm maken voor de gemeenschap, worden gewaardeerd met de titel Schoonhovenaar van het Jaar.”

De Cloe is voorzitter van de onafhankelijk jury die verantwoordelijk is voor de keuze van de ‘Schoonhovenaar van het Jaar 2021’. De Schoonhovenaar van het Jaar ontvangt bij de uitreiking in het Zilvermuseum als waardering voor de inzet een speciaal miniatuur met oorkonde.

Dit bericht is 1364 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief