Archieven

Dit bericht is 1047 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Krimpenerwaard kiest donderdag 14 november voor de komende twee jaar zijn nieuwe polderdichter. Drie kandidaten strijden in Theater Concordia in Haastrecht om deze eervolle titel.

De drie dichters zijn: Frank Jan Kat (Krimpen aan den IJssel), Teus Stouthart (Bergambacht) en Daniel van Strij de Regt (Berkenwoude).

De jury wordt gevormd door: Ella van Vliet (eerste polderdichter Krimpenerwaard), Hanneke Leroux (oud stadsdichter Gouda), Roel Cazemier (burgemeester gemeente Krimpenerwaard) en Kirsten Jaarsma (wethouder cultuur gemeente Krimpen aan den IJssel).

“Het belooft een mooie avond te worden en een spannende strijd waarbij de jury er op let dat de nieuwe polderdichter op een eigen dichterlijke manier beschrijft wat hem raakt in het landschap, in het dagelijkse reilen en zeilen of in de politiek in de polder”, licht Corrie Grootendorst toe. “Ook is het belangrijk dat de nieuwe polderdichter zijn poëzie op een aansprekende manier voor het voetlicht kan brengen.” Aanvang: 20.00 uur. De toegang is gratis.

Minimaal vijf keer per jaar zal de polderdichter een nieuw gedicht schrijven en voordragen bij een publieke bijeenkomst. De gedichten worden gepubliceerd op de Facebookpagina van Polderdichter Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1047 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief