Archieven

Dit bericht is 647 keer gelezen

LEKKERKERK – Wielercomité Lekkerkerk nam zaterdag afscheid van vertrekkend burgemeester Roel Cazemier van Krimpenerwaard.

“Helaas is er geen receptie, anders hadden we het daar gedaan”, aldus voorzitter Bram Hofman. “Dus hebben we hem hier vandaag voor het gemeentekantoor uitgenodigd om wat presentjes in ontvangst te komen nemen. Ook om hem persoonlijk uit te zwaaien, want hij heeft vreselijk veel voor ons gedaan.”

Wielercomité Lekkerkerk staat garant voor de organisatie van de traditionele Ronde van Lekkerkerk op Hemelvaartsdag. Vanwege de coronapandemie is de afgelopen twee jaar de ronde niet verreden. “Dit jaar hopen we toch weer te gaan fietsen “, geeft Hofman aan. “De draaiboeken liggen klaar, iedereen weet wat ‘ie moet doen, dus we zijn er klaar voor.”

Op het bordes van het gemeentekantoor sprak Hofman woorden van dank richting de scheidend burgemeester. “We hebben zo fijn samengewerkt. Ik weet nog dat we de eerste bespreking hadden en u het idee opperde om de tijdrit voor dames hier vanuit het gemeentekantoor te laten starten. Met wat aanpassingen kon dat ook werkelijk doorgang vinden en we hopen het nog lang op die manier te blijven doen.”

Mooie herinneringen
“Ik ga weg en neem mooie herinneringen mee. Eén daarvan is de Ronde van Lekkerkerk”, gaf Cazemier aan. “Een nationaal evenement met een belangrijke plek op de wielerkalender. Ik zeg hierbij toe dat die start vanuit het gemeentekantoor blijft, dus mijn opvolger is daar aan gebonden. Het is zo’n mooi evenement, dus laten we het zo houden.”

Naast onder andere een chocolade-cadeau in wielerthema, kreeg Cazemier van het Wielercomité ook een ludiek cheque overhandigd die hem voor altijd vrij toegang geeft tot de wielerronde. “Dat is het mooie aan de Ronde van Lekkerkerk: iedereen heeft gratis toegang”, grapte Cazemier.

Dit bericht is 647 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief