Archieven

Dit bericht is 1902 keer gelezen

LEKKERKERK – De gemeente Krimpenerwaard omarmt de aanleg van een permanent wielerparcours en de bouw van een overdekte jeu de boulesfaciliteit – een ‘boulodrome’, beide in Lekkerkerk.

Een financiële bijdrage levert de lokale overheid niet. Wél wil men mede garant staan voor de leningen die de projecten met zich mee brengen. De gemeenteraad gaat op een later moment haar oordeel vellen over het collegevoorstel. Wanneer dat gaat gebeuren is vanwege de actuele corona-perikelen nog niet bekend.

Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) gaat samen met Wielerclub De Waardrenner en Jeu de Boules Vereniging Nederlek onderzoeken of het mogelijk is om via Stichting Waarborgfonds Sport de financiering rond te krijgen. Het Waarborgfonds staat garant voor bedragen tot en met 75.000 euro. Voor alle bedragen daarboven dient een gemeente garant te staan.

“Wanneer de financiering rond is gaan we naar de omgevingstafel, waar we het gesprek aangaan met onder andere de gemeente en de Groenalliantie”, vertelt Johan Koutstaal, algemeen manager van SVN. “Zeker ook op het vlak van vergunningen zullen afspraken gemaakt moeten worden. Dat kan allemaal als de gemeenteraad groen licht heeft gegeven. We hebben nog een weg te gaan, dat is duidelijk. Maar tegelijkertijd mogen we vaststellen dat er perspectief is en we een stapje dichter zijn bij het zo vurig gewenste wielerparcours en boulodrome.”

Namens jeu de boules-vereniging is bestuurder Nijs van Bennekum gematigd positief over de ontwikkelingen. “Als de gemeente garant wil staan voor een deel van de financiering, kan realisering van het boulodrome dichterbij brengen”, zegt hij. “Feit is echter wel dat er geld geleend zal moeten worden. Een garantstelling maakt dat wellicht iets gemakkelijker.”

Wim van Herk ziet soortgelijke mogelijkheden voor het permanente wielerparcours. “Het is fijn dat het college zich achter het plan heeft geschaard. Dat men geen financiële bijdrage wil leveren, was wél even een domper. SVN zal als beheerder van het sportpark met een voorstel komen, verwachten wij. Als de gemeenteraad daar positief over oordeelt kunnen we verder.”

(Bron: SVN)

Dit bericht is 1902 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief