Archieven

Dit bericht is 3551 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De milieustraat in Krimpen aan den IJssel is vanaf 1 januari 2020 niet meer toegankelijk voor inwoners van de gemeente Krimpenerwaard. Vanaf dan brengen inwoners van de kernen Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak het grof huishoudelijk afval naar het afvalbrengstation in Bergambacht. Dit levert de gemeente een structurele financiële besparing op.

De verandering komt voort uit de wens om het afvalbeleid voor alle inwoners in de gemeente Krimpenerwaard gelijk te trekken. De gemeente onderzoekt de mogelijkheid om één goed bereikbare milieustraat met goede afvalscheidingsmogelijkheden voor alle inwoners van Krimpenerwaard te realiseren.

Het afvalbrengstation in Bergambacht is vanaf januari 2020 zes dagen per week open. Nu is dat nog twee dagen per week. De verruimde openingstijden zorgen voor spreiding van bezoekers wat de doorstroming op vrijdag en zaterdag verbetert.

Inwoners uit Haastrecht, Stolwijk en Vlist brengen het grof huishoudelijk afval in 2020 naar het afvalbrengstation in Gouda en inwoners uit Schoonhoven naar de gemeentewerf in Lopik. Dit is ongewijzigd.

Dagen afvalinzameling veranderen in 2020
Cyclus heeft besloten per 1 januari 2020 de inzameldagen van huishoudelijk afval te wijzigen. Dit betekent dat inwoners hun minicontainers en/of zak mogelijk op een andere dag aan de straat moeten zetten. Om inwoners goed te informeren over de wijzigingen, ontvangt iedereen in december per post een afvalkalender.

De nieuwe informatie over de inzameldagen, aanbiedregels en afvalwegwijzer die aangeeft waar de grondstof thuishoort, staan ook op de digitale afvalkalender van Cyclus (www.cyclusnv.nl) en de Cyclus app.

Dit bericht is 3551 keer gelezen

Deel dit:

4 Reacties op Wijziging in afvalbrengstation

  • Idiote regeling, inwoners van Stolwijk rijden langs Gouderak naar Gouda en inwoners van Gouderak rijden langs Stolwijk naar Bergambacht, het moet niet gekker worden, allemaal onnodige uitstoot.

  • Nee van krimpen naar bergambacht dan???

  • Gewoon dumpen nu dus. Zal me naar Bergambacht gaan rijden, die is gek. Flikker het wel ergens in de berm

  • Ik heb gelezen dat inwoners van Krimpen a/d Lek een pasje voor de stort in Bergambacht moeten aanvragen .
    Maar waar??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief