Archieven

Dit bericht is 643 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Wils van Leijden (57) is Leen Prins opgevolgd als locatiedirecteur van het vmbo van het Schoonhovens College. De ervaren onderwijsdirecteur is op interim-basis voor een jaar aangesteld.

Wils van Leijden had na 26 jaar verbonden te zijn geweest aan de Groene Hart scholen in Alphen aan den Rijn veel zin in een nieuw avontuur. “Ik ben van mening dat je je moet blijven ontwikkelen. Dat geldt voor jong en oud. Ik wil met deze baan mijn kennis delen en tegelijkertijd leren van ervaringen in een andere omgeving. Daarom kijk ik ernaar uit om, samen met alle collega’s te werken aan prachtig vmbo-onderwijs op het Schoonhovens College.”

Hij heeft in juli alvast kennis gemaakt met een aantal docenten, personeel en ondernemers. “Deze school heeft een prima reputatie, werkt samen met ruim honderd regionale bedrijven en de nieuwbouwplannen zijn in een vergevorderd stadium. Ik ben benaderd voor deze opdracht en heb me contractueel verbonden aan het Schoonhovens College. De eerste indrukken zijn veelbelovend. Dagelijks rijd ik met plezier van Leimuiden naar Schoonhoven.”

Van Leijden hoef je het onderwijsproces op een vmbo/mbo niet uit te leggen. Hij gaf in Alphen als leidinggevende met de profielen technologie, media en dienstverlening sturing aan de toekomstmogelijkheden van zijn leerlingen. “De uiteindelijke keuze voor een passende mbo-opleiding werd in de vierde klas gemaakt. Dat creëerde voor leerlingen ruimte om tussentijds het juiste spoor te vinden.”

Loopbaan
Wils van Leijden begon zijn loopbaan bij vliegtuigbouwer Fokker. Via avondstudie bekwaamde hij zich in vliegtuigbouwkunde en later bouwkunde. ,,Ik gaf les op de bedrijfsschool van Fokker aan jongeren tussen de 16 en 18 jaar en verzorgde trainingen voor het zittende personeel. Na het faillissement van Fokker in 1996 heb ik de overstap gemaakt naar het reguliere onderwijs. Mijn eerste baan was docent bouw- en informatiekunde op een vmbo.”

De nieuwe locatiedirecteur hoopt dat corona niet opnieuw het lesprogramma zal verstoren. ,,Ik gun alle leerlingen een ongestoorde schoolloopbaan. Ik ben zeer gemotiveerd om samen met collega’s, lokale bedrijven en de omgeving te werken aan een verdere bestendiging van de school en het vmbo in het bijzonder.”

Lees ook: Bedrijvenavond voor vrienden van Schoonhovens college 

 

Dit bericht is 643 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief