Archieven

Dit bericht is 1344 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Wim Perlot is de nieuwe voorman van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Centrum Schoonhoven.

De voormalige wethouder van Lopik nam op 1 april de voorzittershamer over van Michiel van der Schaaf die na elf jaar afscheid nam. Met ruim 150 aangesloten ondernemers is de Schoonhovense BIZ de grootste retailvereniging van de Krimpenerwaard.

De Bedrijveninvesteringszone in het centrum van Schoonhoven ontstond begin 2019. Ruim 82 procent van de binnenstadsondernemers stemde toen voor oprichting waarmee de BIZ voor een periode van minimaal vijf jaar van start ging. Naast de 140 ondernemers binnen het BIZ-gebied hebben zich intussen zo’n 15 ondernemers vrijwillig aangesloten.

‘Juist nu is brede samenwerking belangrijk’
“Met de BIZ willen we een impuls geven aan de economische vitaliteit, het ondernemerschap en de samenwerking in de binnenstad”, zegt Wim Perlot die na een loopbaan bij de politie eind vorig jaar met pensioen ging. “Samen met het BIZ-bestuur en alle ondernemers die actief zijn in werkgroepen wil ik me in graag inspannen voor een vitale en toekomstbestendige binnenstad van Schoonhoven. Ook en misschien wel juist nu, in deze voor ieder van ons spannende en onzekere tijd, kan brede samenwerking het verschil maken.”

Nieuwe energie
Perlot nam de voorzittersrol over van Michiel van der Schaaf die vanaf 2009 een actieve rol heeft vervuld in de Schoonhovense binnenstad, waarvan de laatste zes jaar als ondernemersvoorzitter. Onder zijn leiding ontstond nieuwe energie, werden nieuwe activiteiten georganiseerd, werd het initiatief genomen tot een vijfjarig investeringsplan en werden de banden aangehaald met de gemeente, evenementenorganisaties en Schoonhoven Partners (het citymarketingplatform van de zilverstad – red.).

“De manier waarop Michiel afzwaait en ik kom voelt voor ons beiden natuurlijk vreemd en ongemakkelijk”, zegt Perlot. “Maar we begrijpen allemaal dat de omstandigheden op dit moment niet anders toelaten. Zodra het weer kan zullen we tijdens een ondernemersbijeenkomst afscheid nemen en kennis maken. Tot die tijd doen we er alles aan om de binnenstad door deze moeilijke tijd te loodsen.”

Dit bericht is 1344 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief