Archieven

Dit bericht is 3174 keer gelezen

LEKKERKERK – Gert-Jan Ruit, voorzitter van Ondernemers Coöperatie Lekkerkerk (OCL), vraagt de gemeente Krimpenerwaard een voortrekkersrol te nemen om het toekomstperspectief van het winkelcentrum in Lekkerkerk weer positief te krijgen. “De retail staat onder vreselijke druk. We willen dit winkelgebied behouden. Het kan zomaar de verkeerde kant op gaan, daarom is haast geboden.”

In het rapport van de Retailvisie wordt het vooruitzicht voor het Lekkerkerkse winkelgebied bestempeld als ‘onzeker’. Ruit onderschrijft deze beoordeling van de situatie en maande de gemeenteraad dinsdagavond daarom tot een gerichte aanpak om verdere achteruitgang van het winkelgebied tegen te gaan. “Hier zijn tijd en fondsen voor nodig.”

Eigenaren
“We zijn niet blij met deze situatie en zouden het graag zo snel mogelijk anders zien. ls OCL zijn wij daar echter zelf niet toe in staat. Het grote aantal eigenaren aan het Raadhuisplein bijvoorbeeld, maakt het al haast onmogelijk om daar ter plekke veranderingen door te voeren.”

Tijdens de verbouwing van Albert Heijn aan de Kerkweg was het al beduidend drukker in de winkels in het centrum, hield Ruit de raad voor. “Een teken dat een grote supermarkt daar gewenst is.”

Wethouder Jan Vente is bekend met de situatie in Lekkerkerk, maar benadrukte dat alle kernen in Krimpenerwaard in beeld zijn. “Daar gaan we ook allemaal mee aan de slag om dingen die uit Retailvisie voortkomen te bespreken. We willen binnenkort gesprekken voeren met alle lokale ondernemersverenigingen over wat er als eerst moet worden aangepakt. De focus ligt daarbij niet alleen op winkelgebieden die ‘rood’ staan, maar ook in Bergambacht en Schoonhoven – de grote winkelgebieden – is veel werk te doen.”

Woningbouw
Jan Dekker van het CDA onderstreepte het belang van een blijvend goed overleg tussen gemeente en winkeliersverenigingen over ontwikkelingen in de kernen, waaronder ook de voortgang van de woningbouw in de verschillende kernen. “Laten we haast maken en zorgen dat er voortgang komt.” Ook andere partijen onderstreepten het belang van woningbouw. Erik Wassink (SGP): “Zonder woningbouw komen onze winkeliers nog meer onder druk te staan.” Cor Slob van de ChristenUnie vroeg aandacht voor de verkeersveiligheid rond de winkelcentra in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Ad Struijs maande de gemeente een voortrekkersrol te nemen om de verschillende winkelgebieden weer levendig te maken. “Door auto’s op afstand te houden waar dat kan en daarvoor in de plaats eetgelegenheden en terrasjes om het op te leuken.” VVD’er Marco Oudshoorn pleitte voor een breed gedragen ondernemersfonds en een mogelijkheid voor alle winkeliers in de Krimpenerwaard om op zondag op te gaan. Willem Schoof van de VGBK vroeg aandacht voor de situatie in Ouderkerk, die vorig jaar afhaakte uit onvrede over de zondagsopenstelling. “Haak aan aan de trein, want met z’n allen ben je groot.”

Vente zegde toe om te proberen Ouderkerk er weer bij te betrekken. “Tot op heden reageren ze niet. Ik zal daarom navraag doen als ze weer afzeggen. Let wel; ik kan niemand dwingen.”

Dit bericht is 3174 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief