Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1938 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpens Belang heeft een persverklaring doen uitgaan, waarin gesteld wordt dat de winkels in Krimpen aan den IJssel voorlopig op zondag open blijven.

De lokale partij vond dit zinvol omdat er na de presentatie van het coalitieprogramma ‘Evenwichtig door de crisis’ in de media verwarring is ontstaan over de zondagsopening van de winkels, de openingstijden op zondag en zaterdag na middernacht van de horeca en evenementen.

Krimpens Belang maakt samen met SGP, VVD, CDA, ChristenUnie en PvdA deel uit van de nieuwe Krimpense coalitie. In de raadsvergadering donderdagavond zijn drie nieuwe wethouders geïnstalleerd . Het zijn Hugo van der Wal (SGP), Coen Derickx (PvdA)en Wubbo Tempel (CDA). Zij vormen samen met burgemeester Martijn Vroom en zittend wethouder Anthon Timm (VVD) het college van B&W.

Over de winkelopeningen op zondag staat in het coalitieprogramma: ‘De huidige Verordening Winkeltijden wordt gehandhaafd’. Ook staat opgenomen: ‘Aan de in 2019 ontstane praktijk wordt in principe niet getornd.’ “Concreet betekent dit dat de winkels op de zondag open zullen blijven tot het einde van dit jaar. Zoals voorgesteld door de vorige coalitie ‘Kleurrijk Krimpen’ volgt er aan het eind dit jaar een evaluatie”, geeft fractielid Saskia Bijl van Krimpens Belang aan.

Over de openingstijden op de zaterdag en zondag voor de horeca staat in het coalitieprogramma niets opgenomen, geeft Bijl aan. “De horeca blijft open op zaterdag na 0.00 uur en op zondag.”

In het coalitieakkoord staat opgenomen dat er geen nieuwe evenementen op zaterdag na 0.00 uur en zondag komen ten opzichte van de huidige situatie. Bijl: “Bestaande evenementen op zondag en zaterdag na middernacht blijven.”

Versoepeling regels kleine evenementen
Wel wil de nieuwe coalitie een versoepeling van de criteria van evenementenvergunningen voor kleinschalige evenementen.

Dit bericht is 1938 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief