Archieven

Dit bericht is 2214 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Els van den Dool, lerares Beeldende Vorming/Tekenen op het Schoonhoven College aan de Vlisterweg, organiseerde met Passen de Paasei Challege voor haar leerlingen, waarbij ze werden uitgedaagd een zo mooi mogelijk paasei te tekenen.

De prijswinnaars zijn inmiddels bekend en zij kregen deze week persoonlijk bezoek van de juf.

Van den Dool geeft les aan dertien klassen in de onderbouw. “Sinds enkele weken verzorgen we online lessen in verband met het coronavirus. Elke week krijgen de leerlingen een nieuwe opdracht om een tekening te maken waarbij een bepaald aspect zoals bijvoorbeeld perspectief, vorm of 3D de aandacht krijgt”, vertelt ze. “Mijn leerlingen maken de mooiste tekeningen en ik merk dat ze het leuk vinden in deze moeilijke tijd creatief bezig te zijn.”

Als afleiding en als afwisseling bedacht Van den Dool de Paasei Challenge “De opdracht was: Teken een zo mooi mogelijk paasei passend op je tekenblad. Bedenk zelf een passende achtergrond. Denk daarbij aan organische, abstracte of sierlijke vormen. Alle leerlingen hebben hun uiterste best gedaan. Ik heb drie eerste prijzen en drie aanmoedigingsprijzen beschikbaar gesteld en deze week bij de winnaars persoonlijk thuis bezorgd. Natuurlijk met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Het was een toer door de hele Krimpener- en Lopikerwaard, want onze leerlingen komen uit de hele streek.”

De winnaars zijn Lucas (foto), Vanessa en Rachelle. De aanmoedigingsprijzen voor jong talent gingen naar Sven, Samia en Linn.

Dit bericht is 2214 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief