Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1305 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wisja Pannekoek keert per 1 juni terug in de fractie Gemeente Belang Krimpenerwaard. De eenmansfractie Waard18 stopt daardoor.

Er zijn afgelopen weken met positief resultaat gesprekken gevoerd om de eerder ontstane breuk te herstellen, staat te lezen in een gezamenlijke persverklaring. ‘Er zijn daarbij geen noemenswaardige verschillen tussen Gemeente Belang Krimpenerwaard en Waard18 naar voren gekomen’. De grootse raadsfractie van de gemeente Krimpenerwaard komt daarmee weer op zeven zetels uit.

Pascal van der Hek, fractievoorzitter van Gemeente Belang Krimpenerwaard, is blij dat in goed overleg een hernieuwde samenwerking mogelijk is. “Als partij zoeken wij altijd naar samenwerking om onze inwoners en bedrijven zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen.”

“Op verzoek van Waard18 zijn we bij elkaar gekomen om te praten over een eventuele nieuwe samenwerking” vult Pannekoek aan. Pannekoek vertrok door een fundamenteel meningsverschil over gecentreerde woningbouw bij Krimpen aan de Lek in oktober 2018. Beide partijen geven aan dat het dossier van woningbouw gekoppeld aan een tweede oeververbinding op dit moment niet meer speelt.

Pannekoek: “Na 2,5 jaar als eenmansfractie kwam ik tot de conclusie dat er inhoudelijk nauwelijks verschil is tussen mijn eigen inbreng en die van Gemeente Belang Krimpenerwaard. Zeker nu er is gekozen voor een goede spreiding van nieuwe woningen over de hele gemeente Krimpenerwaard.” Pannekoek miste naar eigen zeggen ook het overleg met zijn voormalige Gemeente Belang Krimpenerwaard collega’s. “Met een groep mensen kom je tot een betere afweging. Gemeente Belang Krimpenerwaard heeft geen binding heeft met landelijke politiek en is diep geworteld in de lokale samenleving. De gemeenteraad heeft momenteel elf fracties die allemaal hun inbreng hebben tijdens de vergaderingen. In het kader van de bestuurlijke vernieuwing is het goed om ook naar jezelf te kijken. Een partij minder in de raad heeft daarbij een positief effect op onder andere de lengte van vergaderingen.”

Dit bericht is 1305 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief