Archieven

Dit bericht is 2024 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het Schoonhovens College blinkt uit in sport. Dat bleek nog eens tijdens de Waardse Spelen voor middelbare scholen uit de Krimpenerwaard.

De tweede- en derdeklassers van het vmbo aan de Vlisterweg behaalden de eerste plaats met 183 punten. Op de tweede plek eindigde het Schoonhovens College (havo/vwo) aan het Albert Plesmanplein met 176 punten. Daarna volgden de Willem de Zwijger (164), Driestar (105) en Gemini College (103).

Frans van der Ham, mede-organisator van het sportieve evenement, reikte vrijdagmiddag de wisselbeker uit aan Pieter Zorgman, hoofd van de sectie gymnastiek van het vmbo. Dat gebeurde in het gymnastieklokaal ten overstaan van de winnende leerlingen, die uiterst tevreden waren over hun sportieve succes. Vooral bij softbal blonken ze uit. Op dit onderdeel was de laatste maand flink geoefend met de gymnastiekdocenten. Softbal zit blijkbaar in het DNA van deze school. Eerder werden in landelijke competities regelmatig kampioenschappen behaald.

De Waardse Spelen is een sinds 2016 een traditie. Leerlingen mogen vooraf kiezen uit het aanbod van zeven sporten. Het gaat om tennis, softbal, atletiek (zevenkamp), beachvolleybal, triatlon, hockey en jeu de boules. Elke leerling schrijft in op één onderdeel. Voor de organisatie was het weer een hele puzzel om alle scholieren tijdig bij de diverse onderdelen te krijgen. Er reed dan ook een pendelbus tussen Lekkerkerk en Schoonhoven.

Frans van der Ham, ooit een befaamd polsstokhoogspringer bij de Schoonhovense atletiekvereniging Avantri, prijst de samenwerking tussen scholen, sportclubs en vrijwilligers. “Er komt heel wat voor kijken om 1100 leerlingen steeds op tijd te laten sporten. Voor de verenigingen is het tegelijkertijd een prima moment om hun sport te promoten. De kennismaking kan immers zo goed bevallen, dat er een lidmaatschap volgt. Daarnaast is de verbinding tussen de kernen onderling en de scholen een duidelijk pluspunt. Je trekt enkele dagen met elkaar op en werkt samen aan een rimpelloos verloop. Voor leerlingen, die sport als extra vak hebben gekozen, betekende het praktijktraining. Derde-, vierde- en vijfdeklassers waren scheidsrechter, jurylid, teller of tijdwaarnemer. Dat was uiterst leerzaam.”

Dit bericht is 2024 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief