Archieven

Dit bericht is 2301 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Een week geleden is De Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel weer geopend. Maar sinds de opening namen de files bij de Grote Kruising juist toe en dat zorgt voor veel kritiek op internet.

De reden voor de drukte zijn de (tijdelijke) verkeerslichten. “De tijdelijke verkeerslichten kunnen niet worden ingesteld op het verkeersaanbod. Dit geeft een verminderde doorstroom van verkeer”, schrijft gemeente Krimpen aan den IJssel op haar website.

Inmiddels zijn de tijdelijke verkeerslichten op de Grote Kruising vervangen door definitieve verkeerslichten. “Daarmee stroomt het verkeer op de hoofdrijbanen beter door”, zegt een woordvoerder van gemeente Krimpen aan den IJssel.

‘Afstellen verkeerslichten complex’
“Het afstellen van de verkeerslichten op het verkeer van de wisselstrook is complex.” Daardoor is de wisselstrook nu nog gedeeltelijk gesloten. Tot die tijd is de wisselstrook van Krimpen richting Capelle afgesloten.

Vanuit Capelle naar Krimpen aan den IJssel is de wisselstrook open volgens normale openingstijden (14.00 – 20.00 uur). Het verkeer wordt begeleid door verkeersregelaars. “Er is gekozen voor de opening van de wisselstrook tijdens de avondspits, omdat deze altijd drukker is dan de ochtendspits”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

“We hopen deze werkzaamheden zo spoedig mogelijk af te ronden. Helaas is op dit moment nog onbekend wanneer de wisselstrook weer volledig open gaat”, aldus gemeente Krimpen aan den IJssel.

Dit bericht is 2301 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief