Archief

Dit bericht is 1029 keer gelezen

BERGAMBACHT – In het vaccinatiecentrum ‘De Waard’ is het deze week spitstijd met ruim 1.400 prikken per dag. Vanaf vandaag is er een tent neergezet voor een coronastempel in het gele boekje.

“Op 12 april begonnen met 450 prikken per dag en nu is dat al bijna 1.000 meer”, vertelt lokatiehoofd Julia van Harten. “We hebben een fijne ploeg en het loopt hartstikke goed.” De GGD’s moeten deze week opschalen naar 1,5 miljoen prikken. Op dit moment zijn er ruim 40 medewerkers actief van 08.00 tot 16.00 uur. Verdere uitbreiding kan alleen door verruiming van de openingstijden. Vooralsnog is dit niet aan de orde omdat volgende week licht wordt afgeschaald naar 1.300 prikken per dag. De GGD zorgt dat de personele bezetting is afgestemd op het verwachte aantal prikken.

Eerder deze week kwam de berichtgeving dat de GGD een coronastempel verzorgd in het gele boekje. Dit is een registratieboekje voor ontvangen vaccinaties. Mensen werden opgeroepen om daarvoor niet naar een vaccinatielokatie te komen. Toch kwamen ook in Bergambacht dagelijks tientallen mensen voor een stempel. “Het levert voor ons extra werk en drukte op. Vooral van mensen die al eerder gevaccineerd zijn”, maakt van Harten duidelijk. Hier moest dus een oplossing voor komen.

Goed nieuws: vanaf vandaag is naast de Waard een witte tent geplaatst. In deze tent kan iedereen terecht die een stempel wil. Zo wordt drukte vermeden in het vaccinatiecentrum. Julia benadrukt dat dit niet gelijk staat aan het coronapaspoort wat over een aantal weken komt. “Het gele boekje is een internationaal erkend bewijs van inenting. Het coronavaccin is niet internationaal erkend. Dat komt over een paar weken. In de EU geldt dan het Digitaal Groen Certificaat wat digitaal verstrekt wordt.” Buiten Europa gelden andere regels. Wie op reis gaat doet er goed aan om zich voor te bereiden en de meest actuele informatie na te vragen bij de GGD.

Komende zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur zal Julia van Harten een verder toelichting geven op de radio.

 

Dit bericht is 1029 keer gelezen

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief